Avoin teoshaku kolmen festivaalin yhteisprojektiin KULKUE (Hanko, Helsinki ja Kuopio), HAKU 18.1.-1.3.

ILMOITTAJA: ANTI – CONTEMPORARY ART FESTIVAL, BALTIC CIRCLE -FESTIVAALI & HANGÖ TEATERTRÄFF
18.1.2022

Kulkue-hanke tarjoaa esittävän taiteen teoksille näyttämön Hangossa, Helsingissä ja Kuopiossa.

Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa Kulkue-hankkeessa kolme merkittävää esittävän taiteen festivaalia, ANTI – Contemporary Art Festival, Baltic Circle -festivaali ja Hangö Teaterträff toteuttavat kotimaisten uusien yhteistuotantojen sarjan ja kiertuetoimintaa. Hankkeeseen haetaan nyt tilan, ympäristön tai yhteisön innoittamia teosehdotuksia. Avoin teoshaku on auki 18.1. –1.3.2022.

Kulkue-hankkeen puitteissa tuotetaan uusia teoksia, jotka kiertävät eri festivaalikaupungeissa, Hangossa, Helsingissä ja Kuopiossa vuosina 2022–2024. Avoimen haun perusteella valitut taiteilijat kutsutaan vuoropuheluun kolmen festivaalin ja kolmen erilaisen kaupungin kanssa. ANTI-festivaali, Baltic Circle -festivaali ja Hangö Teaterträff tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden pitkäjänteiseen työskentelyyn sekä erilaisten muotojen, praktiikoiden ja tuotantotapojen kokeiluun.

”Pääsemme ensimmäistä kertaa jakamaan ja tekemään näin pitkäjänteistä ja syvää yhteistyötä kotimaisen festivaalikentän sisällä. Hanko, Helsinki ja Kuopio ovat hyvin erilaisia ympäristöjä, ja on kiinnostavaa nähdä minkälaisiin muotoihin uudet teokset niissä hakeutuvat. Avoin teoshaku on kiinnostava vaihe, koska keskustelu avautuu kentän suuntaan laajemmin. Odotamme uteliaina, minkälaisia teosehdotuksia uusi yhteistyömme kirvoittaa. Rohkaisemme hakemaan mukaan matalalla kynnyksellä, uusilla ideoilla ja teosraakileilla.”

Näin toteavat festivaalijohtajat Elisa Itkonen (ANTI-festivaali), Hanna Parry ja Asta Teräväinen (Baltic Circle) sekä Tom Rejström, Jonas Welander ja Inkeri Rönnberg (Hangö Teaterträff).

Festivaalit tuottavat vuosien 2022–2024 aikana 4–6 uutta esitystaiteen teosta, jotka saavat ensi-iltansa yhdellä kolmesta yhteistyöfestivaalista ja voivat kiertää sen jälkeen kahdella muulla. Teokset voivat kehittyä kiertueen aikana ja ottaa eri mittakaavoja ja muotoja eri kaupungeissa.

Lisätietoja avoimesta hausta ja hakulomake täällä.

Lisätietoja antaa Elisa Itkonen, ANTI-päällikkö, elisa@antifestival.com, 050 305 2005.