Billy Elliot -musikaaliin haetaan kolmea miestanssijaa – hae 28.4. mennessä

ILMOITTAJA: JOJO - OULUN TANSSIN KESKUS
12.4.2021

Oulun teatterin näytäntövuoden 2021-22 yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettava suursatsaus on kiistattoman maailmanmaineen niittänyt Billy Elliot -musikaali. Elton Johnin säveltämä ja Lee Hallin kirjoittama musikaali kantaesitettiin Lontoossa vuonna 2005. Teoksen taustalla on Stephen Daldryn ohjaama ja Halliin käsikirjoittama samanniminen elokuva Billy Elliot (2000). Tarina kertoo kuvitteellisen koillisenglantilaisen kaivoskaupungin äidittömästä Billystä, joka vaihtaa nyrkkeilyharjoitukset salaa balettitunneiksi isänsä tietämättä.

JoJo – Oulun Tanssin Keskus palkkaa tuotantoon kolme vahvan laulutaidon omaavaa miesoletettua tanssijaa, joilla on joko tanssijan koulutus (tai vastaava) tai musikaaliartistin koulutus vahvalla tanssijantyön painotuksella. Tanssitehtävien lisäksi näyttämötyöskentelyssä on seuraavat painotukset:

  1. Ensembletyöskentely esim. kaivostyöläisen, poliisin ja lakkolaisen rooleissa. Näissä tehtävissä keskiössä on maadoittunut liike, vahva rytminen ja musikaalinen tulkinta sekä kyky orgaaniseen ja virtaavaan liikkeeseen. Tehtävään haetaan kahta henkilöä.
  2. Aikuisen Billyn-rooli perustuu vahvaan balettitekniikan osaamiseen. Tanssijan tulee ymmärtää klassisen muotokielen tulkinnan lainalaisuudet ja toisaalta hänen tulee kyetä olla osa kaivostyöläisten yhteisöä. Tehtävään haetaan yhtä tanssijaa.
    Musikaalin varsinaiset näyttämöharjoitukset alkavat lokakuun lopussa ja teoksen ensi-ilta on Oulun teatterin suurella näyttämöllä tammikuussa 2022. Tällä hetkellä esitykselle on kaavailtu noin 50 esitystä vuoden 2022 ajalle.

Palkkaus on teatterialan työehtosopimuksen mukainen.

Hakemukset 28.4. mennessä.

Oulun teatterin musikaali toteutetaan tuotantoyhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Balettikoulu Sinikellon ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Musiikkituotanto yhteistyössä MD Companyn kanssa.

Lisätietoja: https://jojo.fi/audition-billy-elliot/