BODY IS VOICE – kehollisen äänen työpaja esittävän taiteen ammattilaisille Helsingissä

ILMOITTAJA: OBLIVIA & HEINI NUKARI
22.1.2018

Body is Voice vahvistaa kehon ja äänen luovaa yhteistyötä. Laajennamme äänen ilmaisullisia mahdollisuuksia hengityksen ja liikkeen kautta. Keskitymme kehon eri osiin ja kerroksiin ja annamme niille äänen. Tarkoituksena on saada ääni ja liike resonoimaan vapaasti koko kehossa. Vapautamme hengitystä, ravistelemme ja irrottelemme kehoa niin, että energia alkaa virrata ja kehon, mielen ja äänen mahdolliset solmut alkavat avautua.

Soolo-, pari- ja ryhmäharjoitukset tarjoavat työkaluja, joiden avulla voimme löytää itsestämme uusia äänellisiä ja liikkeellisiä puolia ja johdattaa meidät luontevaan improvisaatioon. Body is Voice -työpaja pyrkii kannattelemaan jokaisen yksilöllistä matkaa kehoonsa unohtamatta positiivista synergiaa, joka yleensä syntyy, kun ryhmä ihmisiä herkistyy kuuntelemaan toisiansa.

Opetuksessaan Heini ammentaa monivuotisesta kokemuksesta esiintyjänä ja kehon mahdollisuuksien tutkijana. Hän on saanut vaikutteita mm. Roy Hart -teatterin äänimetodista, release-tekniikasta, kontakti-improvisaatiosta, buto-tanssista, joogasta, qigongista, Body-Mind Centeringistä ja autenttisesta liikkeestä.

Heini Nukari on tanssi- ja äänitaiteilija sekä keho- ja ääni-ilmaisun opettaja. Hän valmistui Amsterdamin School for New Dance Development -koulusta v. 1997 ja toimi sen jälkeen freelancerinä Berliinissä vuoteen 2012 saakka. Nykyään hän asuu ja toimii Helsingissä, mutta jatkaa opettamista ja esiintymistä kansainvälisesti. Taiteellisessa työssään hän yhdistää liikettä, ääntä, musiikkia ja kenttä-äänityksiä. Pääpaino on viime vuosina ollut improvisaatiossa ja poikkitaiteellisissa projekteissa. Lisäksi Heini on opiskellut klassista kiinalaista lääketiedettä vuodesta 2014 ja toimii tätä nykyä myös akupunktiohoitajana.

http://www.body-is-voice.com

Aika: 12.–15.2.2018 klo 9.30–12
Paikka: Eskus – Esitystaiteen keskus, Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti, Helsinki.
Hinta: 80 euroa
Ilmoittautumiset: info@oblivia.fi; puh 045 131 8313/ Jenny Nordlund
Sisältöä koskevat tiedustelut: 044 231 64 55/ Heini Nukari