Creativity and performance -workshop by Ben Fury, syksy 2020 ja kevät 2021

ILMOITTAJA: URB-FESTIVAALI
28.5.2020

URB-festivaali järjestää työpajakokonaisuuden edistyneille tanssijoille ja esiintyjille, jotka ovat kiinnostuneita erityisesti kaupunkikulttuurista ja liikkeestä. Työpajat ovat osa BEPART (art BEyond PARTicipation) EU-projektia. Osallistujiksi etsitään esittävistä taiteista kiinnostuneita, ammattiin tähtääviä tai ammattilaisena toimivia osaajia, ketkä kokevat jääneensä esittävien taiteiden rakenteiden ulkopuolelle.

Työpajoja ohjaa Brysselissä majapaikkaansa pitävä tanssija-koreografi Ben Fury. Hän ohjaa osallistujia luomaan koreografiaa ja kehittämään henkilökohtaista tapaa kohdata ja kehittää omaa liikemateriaalia. Työpajoissa Ben jakaa työkaluja, joiden avulla voit työstää suhdettasi tilaan ja kehoon sekä miten tuoda ajatuksia näkyväksi liikkeen avulla.

Työpajat toteutetaan syksyn 2020 ja kevään 2021 aikana. Syksyllä 2020 toteutettavat työpajat ovat avoimia ja mukaan otetaan maksimissaan 25 osallistujaa. Tavoitteena on kehittää osallistujien omaa suhtautumista, ajatuksia ja tavoitteita liittyen liikkeeseen ja näyttämöteosten luomiseen.

Keväällä 2021 työpajat jatkuvat pienemmän osallistujamäärän kanssa. Tämän jakson aikana osallistujat työskentelevät yhdessä Ben Furyn ohjauksessa, sekä itsenäisesti työstäen materiaalia tulevaa esitystä varten. Prosessin tuloksena syntyy teos vuoden 2021 URB-festivaalin ohjelmistoon.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: sara.hirn (at) kiasma.fi

Marokkolaissyntyisen Benaji Mohamedin / Ben Furyn tanssin juuret juontuvat 80-90-lukujen Brysseliin, underground breakdance-skeneen. Breakdancessa hän on kehittänyt erityisesti lattiatyöskentelyä, groovea, tyyliä ja powereita. Vuonna 1998 hän uppoutui nykytanssiin, ja sillä tiellä hän on vielä nykyäänkin. Ben on pitkään tutkinut näiden kahden erilaisen tanssimuodon yhteensulautumista, antaen taiteellisen ilmaisun vaikuttua toisistaan luoden omanlaisen ilmaisumuotonsa.

Ben Furyn voi tavata ja hänelle voi esittää kysymyksiä online-haastattelun muodossa URB 20 -festivaalilla, ke 10.6. klo 12.