Croquis-piirustus, liike ja kinesteettinen aisti -kurssi Helsingissä

ILMOITTAJA: ZODIAK - UUDEN TANSSIN KESKUS
29.9.2016

Koreografi Anni Rissasen ja kuvataiteilija Vappu Rossin ohjaamalla kurssilla kokeillaan tapoja yhdistää tanssia ja kuvataidetta. Kurssi keskittyy kuvan tekemiseen toisaalta havainnosta, toisaalta kinesteettisestä aistista käsin.

Kurssilla piirretään elävää mallia perinteisen croquis-piirustuksen tapaan sekä harjoitellaan erilaisia tapoja jäljentää liikkuvaa mallia. Croquis on lyhyessä ajassa toteutettu, elävästä mallista piirretty kokovartalokuva.

Tärkeä osa kurssia ovat erilaiset keholliset harjoitukset, jotka herättelevät kinesteettistä aistia sekä avaavat tietoisuutta ruumiin asennosta ja sen liikkeestä suhteessa tilaan ja muihin ihmisiin. Keholliset harjoitteet vapauttavat ja rentouttavat kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen ilmaisuun. Kuvan tuottaminen syntyy ruumiin kokemuksesta ja havainnosta käsin. Kurssilla pyritään löytämään uusia tapoja piirtää ja maalata liikettä sekä kokea piirtämisen fyysisyys. Kurssi sopii sekä kuva- ja tanssitaiteilijoille että laajasti kaikille aiheesta kiinnostuneille ilman aiempaa kokemusta.

Perjantaina 21.10. klo 17.30.-20.30
Lauantaina 22.10. klo 10-16
Sunnuntaina 23.10. klo 10-16
Ohjaajat: Anni Rissanen ja Vappu Rossi
Paikka: Zodiak Studio C4, Kaapelitehdas
Hinta: 135 €
Ilmoittautuminen 9.10. mennessä

Lisätietoa kurssista ja ilmoittautuminen: www.zodiak.fi/kalenteri/croquis-piirustus-liike-ja-kinesteettinen-aisti

Zodiakin järjestämät kurssit syyskaudella 2016: www.zodiak.fi/#kurssit