Dansens Hus söker ny teaterchef

ILMOITTAJA: DANSENS HUS
3.9.2019

In English: https://dansenshus.se/en/are-you-our-new-artistic-director/?fbclid=IwAR1_hohXBJAmbiyZ18riCKcm7kKXnMBNtwts0pcUwezD253aOGpalg5rD_c

Dansens Hus har i uppdrag att främja danskonstens utveckling och låta publiken möta det mest intressanta på den svenska och internationella dansscenen. Då vår nuvarande teaterchef fortsätter mot nya utmaningar söker vi en ny inspirerande kraft med gedigen erfarenhet av ledarskap och av konstnärlig verksamhet inom scenkonst.

Som teaterchef förväntas du utveckla en framgångsrik och konstnärlig visionär verksamhet samt ansvara för att budget och tidsramar skapas och hålls. Ansvaret innefattar strategiska och operativa frågor samt arbete med att vidareutveckla inhemska och internationella nätverk.

Vår teaterchef ska ha erfarenheter av att leda en konstnärlig organisation finansierad av offentliga bidrag. Du har goda ledaregenskaper och förmåga att upprätthålla ett bra arbetsklimat.

Dansens Hus har totalt cirka 25 fast anställda samt många gästande koreografer, dansare, scenografer och scentekniker. Teaterchefen rapporterar till Stiftelsen Dansens Hus styrelse och förväntas hålla en tät och öppen dialog kring strategi, ramar samt måluppfyllelse.

Du som söker har en mycket god kännedom om den samtida danskonsten och omfattande internationella kontakter och bidrar till att skapa möjligheter för såväl den svenska som internationella samtida danskonsten att nå en större publik. Du är en visionär som kan föra danskonsten in i en spännande framtid.

Du som söker har en bakgrund i dansen och en väl dokumenterad chefserfarenhet från liknande bidragsfinansierade verksamheter. Du är en god och engagerad ledare med omdöme och integritet. Som teaterchef ska du verka för en ekonomi i balans och förstå nödvändigheten av verksamhetens egenintäkter. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och om så ej är fallet är beredd att lära dig svenska.

Uppdraget är en tidsbegränsad kontraktsanställning.

Tillträde sker efter överenskommelse.

Vi ser fram emot att få din ansökan via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13801) snarast, dock senast 22 september.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Caroline Kock på Mercuri Urval, caroline.kock@mercuriurval.com alt tel 08-506 450 21.

SÖK tjänsten genom att klicka här