DiDa-paneelikeskustelu: Taide, taiteilijat ja vammaisuus – mitä uutta tutkimuksen valossa?

ILMOITTAJA: KULTTUURIA KAIKILLE
11.10.2019

Aika: ke 11.12. klo 15.00-16.30

Paikka: Nykytaiteen museo Kiasman Seminaari-tila, 1. kerros. Osoite: Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki.

Miten taidezinet (eli pienet taidelehdet), vammaisuus ja feminismi linkittyvät toisiinsa? Mitkä ovat vammaisen tai kuuron ihmisen mahdollisuudet tulla taiteilijaksi tai toimia taiteilijana? Miten taiteilijaresidensseistä voitaisiin tehdä saavutettavia kaikille?

Muun muassa näistä kysymyksistä keskustellaan paneelikeskustelussa 11.12. klo 15.00 Kiasmassa. Keskustelussa ovat mukana tanssija, esiintyjä ja kirjoittaja Maija Karhunen, sekä vammaisuuden ja taiteen risteymiä tänä vuonna julkaistuissa opinnäytetöissään tutkivat Jemina Lindholm, Taru Perälä ja Outi Salonlahti. Keskustelua johtaa Kynnys ry:n tiedottaja ja runoilija Sanni Purhonen.

Keskustelun järjestävät Kulttuuria kaikille -palvelu ja Nykytaiteen museo Kiasma osana DiDa-tapahtumakokonaisuutta. Lisätietoja DiDasta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä osallistujien tarvitse ilmoittautua etukäteen.

 

Panelistit ja puheenjohtaja

Sanni Purhonen (FM) on Kynnys ry:n tiedottaja ja runoilija.

Maija Karhunen on tanssija, esiintyjä ja kirjoittaja. Hän on Taiteen moninaisuuden toimikunnan jäsen 2019-2020 Taiteen edistämiskeskuksessa.

Jemina Lindholm tekee taiteellista tutkimusta, jossa hän tutkii zinekulttuurin, kriittisen vammaistutkimuksen ja feministisen pedagogiikan yhtymäkohtia. Lindholm opiskelee maisteriksi Aalto-yliopistossa kuvataidekasvatuksen muuntokoulutuksessa.

Taru Perälä (kulttuurituottaja AMK) käsittelee opinnäytetyössään saavutettavaa residenssitoimintaa ja perehtyy erityisesti Res Canthin esteettömyyteen. Perälä on yrittäjä, jolta voi tilata eri taiteenalojen managerointipalveluita.

Outi Salonlahti (pian YTM) tutkii gradussaan vammaisten ja kuurojen taiteilijoiden toimintamahdollisuuksia ja taiteilijapolkuja. Salonlahti työskentelee Kulttuuria kaikille -palvelussa.

 

Esteettömyys

Kiasman Seminaari-tila on liikkumisesteetön. Lähin esteetön wc sijaitsee 1. kerroksessa vaatenaulakoiden läheisyydessä.

Seminaari-tilassa on induktiosilmukka.

Tilaisuudessa on kirjoitustulkkaus.

Avustavat koirat ovat tervetulleita Kiasmaan.

 

Liikkumisesteisten kävijöiden käyttöön merkitty pysäköintipaikka sijaitsee Kiasman ja pääpostin välissä. Ajoreitti kulkee Postitalon edestä kohti Sanomataloa.

Saattoliikenne/taksit voivat tuoda asiakkaita Kiasman pääoville.

 

Lisätietoja Kiasman saavutettavuudesta

 

Lisätietoja:

Outi Salonlahti

Hankekoordinaattori ja saavutettavuusasiantuntija

Kulttuuria kaikille -palvelu

outi.salonlahti(at)cultureforall.fi

puh. + 358 (0)40 963 9908

www.kulttuuriakaikille.fi