Ehdota teosta Kehä-festivaalille

ILMOITTAJA: KULTTUURIOSUUSKUNTA ILME
6.2.2020

Teoshaku Kehä-festivaalille on auki 3.2.–1.3.2020

Kutsumme sinut tuomaan teoksesi Kehään. Kehä on monitaiteellinen festivaali kahdelle, johon kaikkien taiteenalojen teokset ovat tervetulleita. Kehää vietetään seuraavan kerran Oulun alueella syyskuussa, 23.–26.9.2020. Kaikki teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan.

Vuoden 2020 festivaalin teemana on Raja

Haemme kolmenlaisia teoksia:

  • Yksityisiä teoksia, joissa taitelija ja kokija ovat tilassa kahdestaan, ehdottoman luottamuksellisesti.
  • Julkisen kahdenkeskisyyden teoksia, joissa myös muu yleisö voi seurata hetkeä.
  • Päivän aikana rakentuvia teoksia, joissa osallistuneiden kanssa syntynyt jälki muodostuu lopulta näyttelyksi, konsertiksi tai muuksi kokonaisuudeksi.

Valitsemme ohjelmistoon teemaa eri tavoin käsitteleviä teoksia. Valtioiden rajat, jokaisen henkilökohtaiset rajat, soveliaisuuden rajat ja kaikki muukin rajatieto on tervetullutta. Toivomme näkökulmia, joita emme ole osanneet edes ajatella. Innostumme taiteellisesta intohimosta ja kokijoiden rajojen kunnioittamisesta. Teokset voivat kestää muutamasta minuutista muutamaan tuntiin ja ohjelmistoon valitaan sekä lyhyitä että pitkiä teoksia. Toivomme mukaan tulevien taiteilijoiden pystyvän osallistumaan koko festivaalille. Yhtä teosta voi toteuttaa myös kaksi tekijää, mutta budjettisyistä emme pysty valitsemaan montaa kahden taiteilijan teosta.

Kehä on myös yhteisötaiteen festivaali. Teokset toteutetaan yhtenä päivänä yleisölle avoimessa tapahtumassa Kulttuuritalo Valveella ja toisena päivänä eri hoitolaitoksissa. Festivaalilla varataan kokonainen päivä taiteilijoiden keskinäiselle kokemusten jakamiselle. Kehään kuuluu symposium, jonne kutsutaan osallistujia sekä taiteen että sosiaali- ja terveysalan kentältä. Symposiumin ohjelmisto kuratoidaan erikseen.

FESTIVAALIN AIKATAULU:

Ke 23. 9. Taiteilijoiden keskinäinen tapaamispäivä
To 24.9. Hoitolaitoskiertue Oulussa ja lähikunnissa
Pe 25.9. Kahdenkeskisen taiteen symposium
La 26.9. Teokset avautuvat Kaikille Kulttuuritalo Valveella

Festivaali vastaa ohjelman tuotannosta, markkinoista sekä yhteydenpidosta laitoksiin. Sinulle taiteilijana lupaamme kotimajoituksen, yhteisiä ruokailuja, matkakulut, tukea teoksen mahdollisiin materiaalikuluihin sekä 500 € teospalkkion (125 €/festivaalipäivä). Teospalkkiota korotetaan, mikäli saamme lisää myönteisiä apurahapäätöksiä.

Kerro teoksestasi vapaamuotoisessa hakemuksessa ainakin:

  • Teoksen nimi ja kuvaus
  • Teoksen kesto
  • Tekninen tarve ja esitystilan toiveet
  • Haluaisitko toteuttaa teoksesi kiertuepäivänä jossain tietyssä sosiaalialan laitoksessa? Sinun ei tarvitse osata vielä vastata tähän, mutta otamme toiveesi mahdollisuuksien mukaan huomioon. Jokaiselle teokselle etsitään keskustellen sille sopiva laitos. Tarjoamme mahdollisuutta kokeilla teosta hoitolaitoksessa kenties ensimmäistä kertaa.
  • Liitä hakemukseen CV ja haluamasi näyte työstäsi sähköisessä muodossa.

Haku päättyy 1.3. Klo 23.59. Ilmoitamme valituksi tulleille viimeistään maaliskuun lopussa.

Lähetä teosehdotuksesi osoitteeseen kehafestivaali@gmail.com

LISÄTIEDOT:

Kehän Taiteellinen johtaja Timo Harju, timo.juhani.harju@gmail.com, 040 860 1657

Kulttuuriosuuskunta ILMEen toiminnanjohtaja Mika Kiviniemi, mika.kiviniemi@kulttuuriosuuskuntailme.fi, 040 7658 147

Kehää järjestää Kulttuuriosuuskunta ILME. Tapahtumaa tukevat Koneen säätiö, Taike, Opetus ja Kulttuuriministeriö sekä Kulttuuritalo Valve

Kehä ILMEen sivuilla: https://www.kulttuuriosuuskuntailme.fi/keha

Kehä Facebookissa: https://www.facebook.com/KehaFestivaali