Encounters in Art III -seminaarikutsu (Joensuu)

ILMOITTAJA: HELI PAULASTO , UEF
2.10.2019

Seminaarikutsu ja CFP / Abstraktien jättöaika jatkuu 13.10. asti
Seminar invitation and a CFP / Abstract deadline extended to 13 October

Tervetuloa Encounters in Art III -seminaariin Joensuuhun 28-30.11.2019! Taidetta ja tutkimusta yhdistävän seminaarin teemana on tänä vuonna Taide ja kehollisuus monikielisissä ja -kulttuurisissa konteksteissa, erityisesti yhteisötaiteessa ja kieltenopetuksessa.

Lue lisää seminaarista: https://tumatablog.wordpress.com/encounters-in-art-iii-2019/

Alla esitelmä- ja posterikutsu, jonka jatkettu deadline on 13.10.2019. Kutsua saa mieluusti levittää eteenpäin!

Welcome to the seminar Encounters in Art III in Joensuu 28-30 November 2019! The seminar combines art and research, and its theme this year is Art and the body in multilingual and multicultural contexts, especially in community arts and language teaching. Abstracts for papers and posters are welcome by the extended date of 13 Oct 2019. The invitation can be distributed freely! Please see the full English language invitation at https://tumatablog.wordpress.com/encounters-in-art-iii-2019-in-english/

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi kolmanteen valtakunnalliseen Encounters in Art -seminaariin!

Seminaarissa kysymme, millä tavoin yhteisötaideprojekteissa ja niihin liittyvissä tutkimuksissa on tarkasteltu ruumiillisuutta, tai miten taide ja kehollisuus liittyvät kielelliseen ja kulttuuriseen moninaisuuteen. Millä tavoin ruumiillisuus ja ruumiin esitykset kytkeytyvät kokemuksellisuuteen, tietämiseen, muistamiseen, vuorovaikutukseen, kieleen ja luovuuteen? Miten ruumiillisuus liittyy yhteisöllisyyden muotoutumiseen? Kuinka yhteisötaiteessa on huomioitu erilaiset keholliset toimijuudet? Millaiset – ja mistä syystä – tietynlaiset kehot tai kehollisuuden kokemukset saavat muita vähemmän tilaa?

Kutsumme tutkijoita liittymään vuoropuheluun ja esittelemään omaa aiheeseen liittyvää tutkimustaan esitelmissä ja postereissa lauantaina 30.11. Lauantain ohjelma sisältää myös kaksi taidealan ammattilaisten työpajaa. Pyydämme lähettämään esitelmästä tai posterista noin 300 sanan kuvauksen 30.9.2019 mennessä osoitteeseen heli.paulasto(at)uef.fi. Esitelmä tai posteri voi olla suomen- tai englanninkielinen.

Seminaari toteutetaan kaksikielisesti.

Se on avoin yleisölle ja suunnattu erityisesti yhteisötaiteilijoille, tutkijoille sekä julkisen ja kolmannen sektorin taide- ja kulttuuri- sekä opetus- ja kasvatusalan toimijoille.

Seminaarin järjestävät Joensuussa pohjoiskarjalainen Tutkiva ja mahdollistava taide -hanke (TuMaTa) yhteistyössä Joensuun kaupunginteatterin Polkuja teatteriin -yhteistyöhankkeen ja Yksin sateessa? -nykytanssifestivaalin kanssa. Yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Taikusydän, Taidekeskus Ahjo sekä Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja toivomme, että tapaamme Joensuussa!

Anna Logren, Heli Paulasto & Minni Hirvonen (TuMaTa-hanke): anna.logren(at)uef.fi, heli.paulasto(at)uef.fi, minni.hirvonen(at)gmail.com
Merja Pennanen (Joensuun kaupunginteatteri): merja.pennanen(at)joensuu.fi
Syysterveisin järjestäjien puolesta,
Heli Paulasto