Eskuksen Taide ja evoluutio -kesäkoulu 29.-30.8.2020 Helsingissä

ILMOITTAJA: ESKUS
5.8.2020

Taide ja evoluutio KESÄKOULU järjestetään 29.-30.8.2020 *** Art and evolution SUMMER SCHOOL will take place on 29-30 August 2020

(In English)

Eskuksen Taide ja evoluutio –hanke järjestää kesäkoulun 29.–30.8.2020 Eskuksella ja sen ympäristössä Helsingissä.*

Tapaaminen on suunnattu taiteilijoille, jotka työskentelevät evoluutioon, ekologiaan, ei-inhimilliseen, lajienvälisyyteen ja teknologiaan liittyvien teemojen ja kysymysten parissa. Hankkeen tarkoituksena on tukea eri aloilla toimivien ja erilaisia lähestymistapoja ja välineitä käyttävien taiteilijoiden kohtaamista, vertaisoppimista ja kollegiaalista jakamista.
(* Virus-tilanteesta riippuen vaihtoehtoina on järjestää tapahtuma kokonaan / osittain ulkona tai siirtää se myöhemmäksi.)

Kutsumme teidät kesäkouluun tutkailemaan metsään liittyviä teemoja. Metsä on monien eliöiden elinympäristö, poliittinen paikka sekä kasvun ja moninaisuuden symboli. Tapahtuuko taiteellinen toimintasi metsässä, asutko metsässä, välitätkö metsästä tai onko ajattelusi metsäistä? Mikä metsän asukas ansaitsisi sinusta enemmän huomiota tai mikä näkökulma mielestäsi puuttuu nykyisestä metsäkeskustelusta? Minkälaisia malleja metsä voi tarjota ajatteluun, olemiseen, liikkumiseen, keskusteluun, omistajuuteen, ajallisuuteen tai käsitteellistämiseen?

Kesäkoulu on kahden päivän mittainen. Ohjelma kootaan kesäkoululaisten itse ehdottamasta ohjelmasta. Voit ehdottaa esimerkiksi työpajaa, demoa, puheenvuoroa, keskustelua tai jotain muuta. Ohjelman kesto voi olla 15 minuutista tuntiin ja se voi tapahtua sisällä tai ulkona. Kannustamme ehdottamaan ohjelmaa, joka pohjautuu yhdessä kokemiseen ja tekemiseen. Toivomme, että viikonloppu luo mahdollisuuden ilmiöiden äärellä viipyilyyn, tiedon biodiversiteettiin ja lomittaisuuteen, tutun ja vieraan tutkailemiseen. Syventymisen kannalta toivomme, että osallistujat ovat mukana koko viikonlopun ajan.

Mikäli haluat osallistua kesäkouluun, ohjelmaehdotukset kestoineen pyydetään lähettämään 10.7.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen taidejaevoluutio@eskus.fi. Kesäkouluun on myös mahdollista tulla mukaan ilman omaa ohjelma ehdotusta, mutta toivomme mahdollisimman monen jakavan praktiikkaansa. Kerro kuitenkin ilmoittautuessasi lyhyesti omasta taitteellisesta työstäsi. Meille on tärkeää nähdä kokonaiskuva osallistujista, jotta osaamme suunnitella kesäkoulua.

Tapahtuman kieli määräytyy kouluun ilmoittautuneiden osallistujien mukaan.

Tätä kutsua saa mielellään jakaa kollegoille, joiden ajattelette olevan kiinnostuneita osallistumaan tapahtumaan.

Lämpimästi tervetuloa!
Kesäkoulun koollekutsujat, Riikka Lakea ja Tuuli Malla