EU:n liikkuvuustuki i-Portunus mahdollistaa 2-5 taiteilijan / kulttuurialan ammattilaisen kutsumisen Suomeen! Haku 23.8.-3.10.

ILMOITTAJA: I-PORTUNUS
6.9.2021

EU:n liikkuvuustukipilotti i-Portunus tukee nyt vastaanottavia tahoja

I-Portunus Houses on jatkoa jo aiemmin toteutetuille pilottihankkeille, joista on myönnetty rahoitusta taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille liikkuvuuteen Euroopassa. Nyt i-Portunus -rahoitusta voivat ensimmäistä kertaa hakea vastaanottavat tahot.

Hankkeen toinen hakukierros järjestetään 23.8.-3.10. (tulokset julkaistaan 1.12.2021 ja matkustusaika on 1.12.2021-31.5.2022).

Vastaanottavat tahot voivat hakea rahoitusta 2-5 taiteilijan tai muun kulttuurialan ammattilaisen kutsumiseksi Suomeen.

Hakijoita voivat olla esimerkiksi residenssikeskukset, mutta myös yksittäinen taiteilija tai muu alan ammattilainen voi hakea rahoitusta kutsuakseen yhteisen taiteellisen projektin tiimin jäseniä Suomeen.

Matkan tarkoituksena on oltava yhteinen tuotanto, yhteyksien muodostaminen, ammatillinen kehittyminen tai taustatutkimus. Toteuttamistapa voi olla fyysisen matkustamisen sijaan myös virtuaalisen ja fyysisen yhdistelmä. Täysin virtuaalisena toteutuvaan liikkuvuuteen rahoitusta ei voi hakea.

Koska tavoitteena on laajasti testata vastaanottaville tahoille myönnettävää liikkuvuustukea, jokaisesta Luova Eurooppa -ohjelmaan osallistuvasta maasta ja Iso-Britanniasta pyritään rahoittamaan vähintään yksi liikkuvuushanke. Pilotin kokonaisbudjetti on 500 000 €.

Lisätietoa i-Portunus -hankkeesta täällä.