Everybody’s Business -kansainvälinen lastenkulttuurifoorumi Tampereella 30.9.-1.10.2019

ILMOITTAJA: SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO
27.8.2019

Everybody’s Business – Tervetuloa KANSAINVÄLISEEN LASTENKULTTUURIFOORUMIIN!

Kansainvälinen lastenkulttuurifoorumi Everybody’s business järjestetään Tampereella 30.9.–1.10.2019.

Foorumi on lastenkulttuurin ja taidekasvatuksen ammattilaisille suunnattu tapahtuma, jonka ohjelmassa käsitellään

– kulttuuri- ja taidekasvatuksen inklusiivisuutta
– lasten kulttuuristen oikeuksien toteutumista eri maissa sekä keskustellaan siitä, miltä lastenkulttuurin tulevaisuus näyttää
– kansainvälisen yhteistyön muotoja ja mahdollisuuksia sekä lastenkulttuurin roolia Euroopan kulttuuripääkaupunkien ohjelmissa

Pääohjelmiston puhujat ovat
– Charlotte Svendler Nielsen (professori, Kööpenhaminan yliopisto, Tanska) sekä
– Anne Bamford (professori, International Research Agency and the Education Commission, Iso-Britannia).

Tapahtuman avaa Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorpi ja valtiovallan tervehdyksen esittää tiede- ja kulttuuriministerin valtiosihteeri Tuomo Puumala. Lasten kulttuuristen oikeuksien teemaa käsittelevän avauspuheenvuoron esittää UNESCO:n Suomen toimikunnan puheenjohtaja ja EU-parlamentaarikko Henna Virkkunen.

Päivien aikana kuullaan kansainvälisten ja kotimaisten lastenkulttuurin asiantuntijoiden esityksiä teemoitelluissa alaseminaareissa sekä vieraillaan pirkanmaalaisissa lastenkulttuurikohteissa. Foorumin yhteydessä järjestetään Taidetestaajat-seminaari 1.-2.10.2019, jossa käsitellään erityisesti taideorganisaatioiden ja koulujen välistä yhteistyötä Taidetestaajat-hankkeen näkökulmasta. Taidetestaajat-tutkimuksia tarkasteleva tiistain 1.10. aamupäivän ohjelma on osa Kansainvälisen lastenkulttuurifoorumin ohjelmaa. Keskiviikko 2.10. on taideorganisaatioiden ja koulujen edustajille suunnattu maksuton koulutuspäivä.

Foorumin aikana Tampereella kokoontuu ENO-verkosto (European Network of Observatories in the Field of Arts and Culture Education), Kulttuurijohtajien verkosto sekä monia muita yhteistyöverkostoja.

Kaksipäiväisen foorumin sisältöjen kieli on englanti.

Foorumin osallistumismaksu on 120 euroa/henkilö. Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenkeskusten henkilökunnalle osallistumismaksu on 60 euroa/henkilö. Maksu sisältää lounaat ja kahvit. Taidetestaajat-seminaarin pääkieli on suomi. Osallistumismaksu on 120/20/0 euroa valittujen päivien mukaan.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto järjestää Kansainvälisen lastenkulttuurifoorumin yhteistyössä Tampereen kaupungin, Taiteen perusopetusliiton, Taidekasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Foorumi on hyväksytty Suomen EU-puheenjohtajakauden oheisohjelmistoon.

Ohjelmaan ja ilmoittautumiseen pääset täältä.
Ilmoittautuminen on auki 10.9. saakka.

Tervetuloa mukaan!

International Children’s Culture Forum