Feldenkrais-työpaja Helsingissä 13.-17.8.

ILMOITTAJA: TANSSILLE RY
2.8.2018

Tanssille ry järjestää Anne Makkosen ohjaaman Feldenkrais-menetelmän työpajan Leipätehtaalla (Kaikukatu 4 A, 00530 Helsinki) Helsingin tanssiopiston salissa LEI2 (5. krs) 13.-17.8. kello 11.45-13.15 (keskiviikkona 15.8. kello 11.45-12.45).

Hinta yhdistyksen jäsenille on 65 €, ei-jäsenille 90 €.

Ilmoittautumiset osoitteeseen workshop[at]tanssille.net.

Feldenkrais-menetelmä on liikkeen kautta tapahtuva itseohjautuva oppimismenetelmä.  Ryhmätunneilla työskentely tapahtuu sanallisten ohjeiden ja opastusten avulla ja yksilötunneilla lempeän kosketuksen ja käsityöskentelyn kautta.  Ryhmätunteja kutsutaan nimellä Awareness through Movement eli tietoisuutta liikkeen kautta ja yksilötunteja Functional Integration eli toiminnallinen integraatio.

Feldenkrais-työskentelyn keskiössä ei ole se mitä tehdään, vaan miten tehdään. Työskentely auttaa havaitsemaan kuinka käytän ja kuinka suhtaudun itseeni, millaisia tapoja minulla on ja mitä muita vaihtoehtoja on olemassa. Kurssilla keskitymme ryhmätyöskentelyyn, mutta lisäksi teemme muutamia kosketukseen ja käsityöskentelyyn liittyviä pariharjoitteita sekä tutkailemme ryhmätunnin vaikutuksia sekä liikkeellisesti että sanallisesti.

Anne Makkonen FT: Olen tanssin menneisyyden ja nykyisyyden taiteileva naarastutkija, tanssi-alan monitoimija sekä Feldenkrais-menetelmän harjoittaja. Tunnen oloni kotoisaksi ajassa, jossa sekä taidelajien että taiteen ja tieteen rajat vuotavat ja maailma ja minä jäsennymme aina uudestaan ja uudestaan. Opetan ja kehittelen vaihtoehtoisia tapoja käsitellä tanssin historiaa ja analyysia Teatterikorkeakoulussa ja muissa tanssialan oppilaitoksissa. Osallistun erilaisiin taiteellisiin projekteihin sekä kirjoitan ja tutkin tanssia ja sen nykyisyyttä ja mennyttä silloin, kun tunnen siihen tarvetta.  Harjoitan bujinkania (japanilaisen taistelulaji) sekä neulomista.