Flamencotanssin työpaja: rytmiikka ja muotokieli 27.-29.11. Helsingissä

ILMOITTAJA: TANSSILLE RY
12.11.2018

Tanssille ry järjestää Erika Alajärven ohjaaman flamencotanssikurssin 27.-29.11.2018 klo 11.45-13.15 Leipätehtaalla (Kaikukatu 4A, 00530 Helsinki) Helsingin tanssiopiston salissa LEI2.

Hinta yhdistyksen jäsenille on 45€ ja ei-jäsenille 70€. Ilmoittautumiset osoitteeseen workshop(at)tanssille.net.

Tunneilla keskitytään tutkimaan flamencon perusliikekieltä, rytmisiä elementtejä sekä tanssin rakennetta eli flamencotanssin kieltä. Liikeharjoitusten keskiössä on flamencon muotokieli ja rytminen tarkkuus sekä liikkeen ja musiikin kommunikaatio. Teemme tunneilla lyhyen tanssillisen kokonaisuuden.

Tunneille osallistuminen ei vaadi mitään erikoisvarusteita. Tarvittavan rytmiikan voi tehdä mainiosti vaikka paljain jaloin, mutta jalkineiksi sopivat myös sisäliikuntajalkineet tai karakteritanssikengät.

Erika Alajärvi: olen flamencotanssija, koreografi, opettaja ja tuottaja, toisin sanoen tanssin sekatyöläinen erityisalueenani flamenco. Taiteellisessa työssäni tavoitteenani on tanssiteoksen luominen flamencoa liikekielenä ja inspiraationa käyttäen. Opettaessani painotan hyvää perustekniikkaa ja flamencon tuntemista niin eri tanssittavien tyylilajien kuin koreografian perinteisen rakenteen suhteen.

Työskentelen tällä hetkellä perinteiseen flamencoon persoonallisin maustein keskittyvässä Camino Flamenco kollektiivissa. Lisäksi valmistelen kahta uutta tanssiteosta vuodelle 2019. Toinen on soolo ja toinen ryhmälle. Jälkimmäisen työryhmää kokoan parhaillaan ja etsin myös flamencon ulkopuolelta tanssin kentältä mahdollista yhteistyökumppania.