Folk goes musiikkiteatteri -kurssi 24.-25.11.2018 Lahdessa

ILMOITTAJA: SUOMEN NUORISOSEURAT
23.10.2018

Aika: 24.11.2018 – 25.11.2018
Paikka: Lahti
Järjestäjä: Suomen Nuorisoseurat

Ilmoittautuminen 9.11. mennessä 

Kurssilla työskennellään kokonaisvaltaisesti musiikkiteatterin eri osa-alueilla tanssin, musiikin ja draaman parissa. Lähestymme teemaa kansantanssin ja -musiikin kautta, kokeillen, yhdistellen ja innovoiden. Kurssin eri osa-alueita työstetään erillisinä teemoina, mutta tavoitteena on lopuksi yhdistää ne yhdeksi kokonaisuudeksi, kansanmusiikkiteatteriksi.

Draamapajassa tehdään erilaisia ilmaisuun, improvisaatioon ja yhteistyöhön liittyviä draamaharjoituksia. Keskeisinä teemoina ovat luottamus, läsnäolo ja uskaltamisen opettelu. Käännetään huomio omasta tekemisestä lavalla olevan kaverin tukemiseen ja sitä kautta yhä vahvempaan yhteistyöhön. Virheitä ei ole ja moka on lahja!

Musiikkipajassa työskentelemme kansanmusiikin parissa laulun, kurssilaisten mahdollisesti hallitsemien instrumenttien sekä bodyperkussion eli kehorytmien kautta. Laulamme kuorona, mutta myös soolo-osuuksia voidaan jakaa halukkaille.

Tanssipajassa lähdetään liikkeelle perinteisestä kansantanssikoreografiasta, johon lisätään vaikutteita tanssi- ja musiikkiteatterista. Pajassa pyritään liikeilmaisun laajentamiseen ja vapauttamiseen, sekä tutun tanssimateriaalin uudenlaiseen hyödyntämiseen.

Lopuksi tavoitteena on luoda folk-henkinen musiikkiteatterikohtaus, jossa tanssi, laulu ja draama yhdistyvät yhdeksi,ensemblen esittämäksi kokonaisuudeksi.

Kurssille ovat tervetulleita kaikki kansantanssin ohjaajat, pitkäaikaiset harrastajat sekä kansanmusiikin parissa toimineet muusikot. Aiempaa kokemusta musiikkiteatterista ei tarvita.

Kurssin kouluttajana toimii näyttelijä ja musiikkiteatterin ammattilainen Annukka Waara.

Hinta: 90 e (sis. opetuksen ja retkimajoituksen)
Aikataulu: La klo 10-18, su klo 10-15

Ilmoittautuminen 9.11. mennessä 

Kurssi toteutuu, mikäli sinne ilmoittautuu 10 osallistujaa. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksu laskutetaan heti ilmoittautumisajan jälkeen ja sen tulee olla maksettu ennen kurssin alkamista.Kurssimaksua ei palauteta, jos peruutus tapahtuu ilmoittautumisajan jälkeen. Maksu palautetaan ainoastaan lääkärintodistusta vastaan.

Yhteistyössä mukana Kansalaisfoorumi

Lisätiedot: riia.niemela@nuorisoseurat.fi / 044 744 3939

http://nuorisoseurat-arkisto.frodo.kehatieto.fi/uutiset_ja_tapahtumat/tapahtumakalenteri/folk-goes-musiikkiteatteri