For the Sake of Being(s) -residenssi taiteilijoille/kirjoittajille/tutkijoille

ILMOITTAJA: FOR THE SAKE OF BEING(S)
28.8.2018

AVOIN HAKU vuodelle 2019:
For the Sake of Being(s) -residenssi taiteilijoille/kirjoittajille/tutkijoille

Vuodessa on kaksi kolmen kuukauden residenssijaksoa:

Keväällä: maaliskuu, huhtikuu ja toukokuu
Syksyllä: syyskuu, lokakuu ja marraskuu
Voit valita 1-3 kuukauden jakson ja tilat tarpeesi mukaan.

For the Sake of Being(s) -residenssi sijaitsee Etelä-Savossa Enonkoskella, aivan Koloveden kansallispuiston eteläpuolella, entisessä Ihamaniemen kylän koulurakennuksessa. Hirsirakenteinen kaksikerroksinen puutalo on keskellä maalaismaisemaa, metsien ja järvien ympäröimänä.

Residenssiin kuuluu kolme eri kokoista majoitushuonetta, sekä kaksi erillistä isoa työtilaa, jotka soveltuvat erinomaisesti esim. tanssi-, ja performanssitaiteilijoille sekä kuvataiteilijoille.

HUONEET JA TYÖTILAT:

Huone 1: 13,5 m² 300 €/kk
Huone 2: 17 m² 350 €/kk
Huone 3: 21 m² 400 €/kk

Jokainen huone sisältä peruskalustuksen lisäksi työpöydän. Käytämme huoneissa laadukkaita sänkyjä ja patjoja, jotka ovat 100% luonnonmateriaalia. Residenssivieraiden yhteisessä käytössä ovat keittiö, kirjasto, valoisa talvipuutarha, nuotiopaikka ja puulämmitteinen ulkosauna. Talossa toimii langaton internet-yhteys ja myös pesukone on vieraiden käytössä. Kaikki pesuaineemme ovat ympäristöystävällisiä ja luonnonmukaisia.

Työtila 1: 54 m² 100 €/kk
Työtila 2: 54 m² 100 €/kk

Työtilojen huonekorkeus on 3,35 metriä ja niissä on maalattu puulattia, sekä yhdellä seinällä isot ikkunat itään päin. Aivan työtilojen läheisyydessä on vesipiste. Sähköpistokkeita on useita. Työtila 1:ssä on myös iso peili ja katossa vahvoja koukkuja.

INFO:
For the Sake of Being(s) on yleishyödyllinen yritys, jonka toiminnan keskiössä ovat taide, koulutus ja hyvinvointi, ja sen päämääränä on ylläpitää ja kehittää terveellistä suhdetta itseemme, kehoomme sekä mieleemme, ja sitä kautta luontoon ja ympäristöömme kokonaisuutena. OLO-keskuksessa, Ihamaniemellä, missä residenssi sijaitsee, järjestetään kursseja ja tapahtumia liittyen mm. taiteeseen, ekologiaan, itsensä kehittämiseen, ravintoon, villiruokaan, permakulttuuriin jne.

Lisätietoja: http://www.forthesakeofbeings.com

Residenssiin tulevat vieraat vastaavat itse matkakuluistaan ja -järjestelyistään.

Residenssin syrjäisen sijainnin huomioon ottaen järjestämme kaikille kuljetukset saapuessa ja pois lähtiessä. Lähin kaupunki on Savonlinna (40 km), jonne pääse lentämällä, junalla ja bussilla ympäri Suomea. Pyrimme myös tekemään ostosmatkan kerran viikossa ja hoitamaan muita kuljetuksia esim. materiaalihankintoja tai tutkimusmatkoja varten.

Vieraiden käytettävissä on useita polkupyöriä ja kaksi kanoottia.

Enonkosken kunta on halukas järjestämään näyttelyitä ja esityksiä ja voimme osallistua tapahtumien koordinoimiseen.

HAKEMINEN:
Residenssiin haetaan vapaamuotoisella sähköisellä hakemuksella, jonka tulee sisältää:

– lyhyt alustava työsuunnitelma (1-2 sivua)
– liitteet (kuvia ja linkkejä)
– tarvitsemasi tilat
– residenssi jakson pituus, sekä 1. ja 2. toivomus residenssin ajankohdasta
– ilmoita myös, jos olet valmis jakamaan työtilan
Hakemus lähetetään osoitteeseen: residency@forthesakeofbeings.com

Haku on auki 30.9.2018 asti.

Ilmoitamme hakijoille tulokset lokakuun 1. viikolla.

Lähetämme residenssiin valituille tarkemmat neuvot sekä ohjeet, residenssiin valmistautumiseksi ja talon käytännön asioihin tutustumiseksi.