Framen apurahahaku nykytaiteen kansainvälisiin hankkeisiin vuodelle 2020

ILMOITTAJA: FRAME
6.11.2019

Haussa voi hakea apurahaa vuonna 2020 toteutettaviin hankkeisiin ja matkoihin.

Frame jakaa vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea suomalaisen nykytaiteen kansainväliseen toimintaan. Apurahoilla tuetaan suomalaistaiteilijoiden näyttelyitä ulkomailla, kansainväliseen levitykseen tarkoitettuja taidejulkaisuja, gallerioiden osallistumista taidemessuille ja nykytaiteen ammattilaisten verkostoitumismatkoja.

Apurahaa myönnetään seuraavilla nykytaiteen aloilla: kuvataide, valokuvataide, mediataide, taidekäsityö, sarjakuvataide, performanssi ja äänitaide.

Matka-apurahoja voi hakea jatkuvassa haussa

Matka-apuraha on suunnattu taiteilijoille, taiteen asiantuntijoille ja työryhmille. Apurahaa voi hakea seuraavissa tapauksissa:

Taiteilijat voivat hakea matka-apurahaa näyttelytoimintaan ulkomailla.

Nykytaiteen asiantuntijat voivat hakea matka-apurahaa Suomen ulkopuolelle suuntautuviin työmatkoihin.

Ulkomaiset nykytaiteen asiantuntijat voivat hakea matka-apurahaa Suomeen.

Suomalaiset nykytaiteen yhteisöt voivat hakea matka-apurahaa ulkomaisen vieraan kutsumiseksi Suomeen.

Jatkuva matka-apurahahaku vuoden 2020 matkoihin avautui perjantaina 1. marraskuuta 2019. Päätöksiä jaettavista apurahoista tehdään joka toinen kuukausi. Asiantuntijavierashakemuksista päätöksiä tehdään neljä kertaa vuodessa.

Projektiapurahahaku käynnissä marraskuun ajan

Projektiapurahaa voivat hakea yhteisöt kansainväliseen näyttely- ja messutoimintaan. Lisäksi taiteilijat ja yhteisöt voivat hakea projektiapurahaa kansainväliseen taidejulkaisuun.

Projektiapurahahaku avautui perjantaina 1. marraskuuta 2019 ja sulkeutuu lauantaina 30. marraskuuta 2019 kello 23.59 Suomen aikaa.

Hakeminen ja hakuohjeet

Voit hakea apurahaa suomeksi tai englanniksi. Täytä hakemus verkossa Framen apurahapalvelussa.

Ohjeet apurahan hakemiseen ovat Framen verkkosivustolla.

Apurahainfosta vinkkejä hyvään hakemukseen

Järjestämme kaikille avoimen apurahainfon keskiviikkona 13. marraskuutaFramen toimistolla (Ratakatu 1 b A 9, Helsinki).

Infossa apurahakoordinaattorimme Veera Lahtinen kertoo Framen apurahoista ja opastaa hyvän hakemuksen tekoon. Suomenkielinen apurahainfo on klo 13 ja englanninkielinen klo 15.

Apurahainfon lisäksi voit varata henkilökohtaisen ajan keskiviikkona 20. marraskuuta järjestettävältä apurahaklinikalta. Apurahaklinikalla voit keskustella henkilökohtaisesti apurahakoordinaattorin kanssa hakemukseesi liittyvistä asioista. Tapaamisen kesto on 15 minuuttia. Tapaamiset järjestetään klo 13 ja 16 välillä.

Ilmoittaudu apurahainfoon ja apurahaklinikalle tällä lomakkeella: https://forms.gle/UcaR9AQoWQzoL42N6