Future Screens of Dance -konferenssi ja virtuaalisen todellisuuden työpaja Helsingissä 5.–7.4.2018

ILMOITTAJA: TANSSIN TALO
23.2.2018

Tanssin talo ilmoittaa:

Hae mukaan Loikan Making Virtual Reality -työpajaan ja Future Screens of Dance -konferenssiin! Tule oppimaan ja pohtimaan teknologian sekä tanssielokuvan tulevaisuutta Tanssin talossa. Ilmoittautumiset 8.3. mennessä!

Tanssin talo tarjoaa tanssin ja fyysisen ilmaisun ammattilaisille mahdollisuuden osallistua Loikka-tanssielokuvafestivaalin Future Screens of Dance -konferenssiin ja sen yhteydessä järjestettävään virtuaalisen todellisuuden työpajaan Helsingissä 5.–7.4.2018.
Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, paikat arvotaan. Työpaja on maksuton Tanssin talon jäsenille. Muille hinta on 30 euroa (sisältäen vuoden ilmaisen Tanssin talon jäsenyyden). Jos olet Tanssin talon yhteisöjäsen, ota yhteyttä: info@tanssintalo.fi.

Koulutuskokonaisuus tarjoaa tietoa audiovisuaalisten muotojen ja erityisesti virtuaalisen teknologian tarjoamista mahdollisuuksista sekä työkaluja virtuaalisten sisältöjen parissa työskentelyyn. Lisäksi osallistujat pääsevät kokemaan VR- ja AR- teknologioita hyödyntävän WHIST-teoksen.

Koulutuskokonaisuus sisältää kahden päivän osallistumisen Future Screens of Dance -konferenssiin, pääsylipun VR-teokseen WHIST, käytännön Virtual Reality -työpajan (4h) sekä osallistumisen tanssin audiovisuaaliset muodot -ammattilaispäivään lokakuussa.

Käytännön työpajassa fyysiseen teatteriin ja virtuaaliseen dramaturgiaan erikoistuneet taiteilijat Aoi Nakamura ja Esteban Fourmi teettävät harjoitteita, joiden kautta toteutetaan 360°-harjoitustyö. Osallistuneet saavat työvälineitä fyysisen ilmaisun käyttämiseksi VR-tuotannoissa.

Syksyllä Loikan järjestämässä ammattilaispäivässä arvioidaan kevään koulutuksen vaikutuksia, VR-tekniikan ja tanssielokuvan merkitystä suomalaisen tanssin kentällä sekä tulevassa Tanssin talossa. Tanssin talo tulee myös pyytämään kirjallisen palautteen koulutuskokonaisuuteen liittyen.

Osallistujilta ei vaadita ennakkotietoja tai kokemusta työskentelystä virtuaalisten teknologioiden parissa, mutta vaatimuksena on sitoutuminen koko koulutuskokonaisuuteen.

Peruutukset ilmoittautumisajan jälkeen vain lääkärintodistuksella. Käyttämättä jääneestä työpajapaikasta veloitamme 30 euroa.

Hae mukaan lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen info@tanssintalo.fi. Laita sähköpostiin mukaan nimesi ja yhteystietosi, sekä lyhyt luonnehdinta omista intresseistäsi tai kokemuksestasi tanssin av-muotojen parissa tiedoksi työpajan vetäjille. Haku on auki 22.2.–8.3.2018.

Koulutuskokonaisuuden tarkemmat ajat:
5.4. klo 9–16 Future Screens of Dance -konferenssi, Annantalo (Annankatu 30)
6.4. klo 9–16 Future Screens of Dance -konferenssi, Kino Andorra (Eerikinkatu 11)
7.4. klo 11–15 Making Virtual Reality -työpaja, Annantalo
Lokakuu vk 36 (päivämäärä tarkentuu myöhemmin) 3-4 h Tanssin audiovisuaaliset muodot -ammattilaispäivä, Annantalo