Generation 2017 -teoshaku käynnissä

ILMOITTAJA: AMOS ANDERSONIN TAIDEMUSEO
17.10.2016

15–23 -vuotiaiden taiteellista työskentelyä valottava Generation 2017 on Amos Andersonin taidemuseon kesän 2017 päänäyttely ja Yrjönkadun museon viimeinen näyttely ennen Amos Rexin aukeamista Helsingin Lasipalatsissa.

Näyttelyn kunnianhimoisena tavoitteena on esitellä nuorten tekijöiden nousevaa taidetta. Jatkossa kolmen vuoden välein järjestettävän näyttelyn teoshaku on avattu verkossa ja jatkuu 15.11.2016 saakka. Teokset Generation 2017 -näyttelyyn valitsee kuraattori Laura Köönikkä.

Amos Andersonin taidemuseo etsii tulevaisuuden tekijöitä, hiomattomia timantteja. Näyttelyn teosten muoto ja sisältö on täysin vapaa.

Ehdotus voi olla esimerkiksi video, ääniteos, nettisivut, tapahtuma, valokuva, esitys, peli, piirustus, installaatio, maalaus, käsityö tai kone. Hakuun saan ehdottaa useampaa teosta, yksin tai ryhmänä. Töiden ei tarvitse olla hakuvaiheessa valmiita; museo auttaa tarvittaessa ideoiden jatkotyöstössä ja materiaalikustannuksissa.

Näyttely tarjoaa nuorille mahdollisuuden esitellä omaa visuaalista maailmaansa suurelle yleisölle. Samalla yleisöllä on mahdollisuus nähdä pilkahdus siitä, miten nuoret taiteen tekemistä lähestyvät.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseon, Helsingin kaupungin ja Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön kanssa. Generation-näyttelyt toistuvat kolmen vuoden välein. Generation 2020 tulee esille uuteen Amos Rexiin Lasipalatsin aukion alle.

Miten ehdotus tehdään?

Lataa teos, teoskuva, idea, linkki tai muu vastaava 15.11.2016 mennessä tälle alustalle: http://generation2017.opencurat.com

Ehdotuksen ei tarvitse olla viimeisen päälle hiottu, myös idean esittely riittää. Ehdotukset eivät ole julkisia, vaan ainoastaan näyttelytyöryhmän nähtävissä.

Lisätietoja?

Älä epäröi ottaa yhteyttä!

http://www.generation2017.fi/

https://www.facebook.com/generation2017exhibition/

Päivi Venäläinen, paivi.venalainen@artcentre.fi, 050 3083625