Hae Kiertoliike 2018 -taiteilijaksi!

ILMOITTAJA: TANSSIN ALUEKESKUSVERKOSTO
9.10.2017

Kiertoliike on suomalaisen tanssin kentän ammattilaisfoorumi. Kerran vuodessa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen alan ammattilaiset eri puolelta Suomea keskustelemaan ja verkottumaan. Kahden päivän mittaisen tapahtuman ohjelma rakennetaan ajankohtaisen teeman ympärille. Kiertoliikkeen järjestävät yhdessä tanssin aluekeskukset ja Tanssin talo.

Tanssin aluekeskusverkosto avaa nyt haun Kiertoliike-taiteilijoiksi vuodelle 2018.

Vuonna 2018 Kiertoliike järjestetään Tampereella 24.–25.5.2018. Tapahtuman teemana on Tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina. Kiertoliikkeen yhteistyöfestivaalina on Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali.

Tanssin aluekeskukset hakevat nyt yhtä taiteilijaa kunkin aluekeskuksen alueelta työskentelemään yhdessä Kiertoliike-viikon ajaksi kyseisen teeman ympärillä. Tapahtuman vastaavan järjestäjän, Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen, alueelta ei haeta Kiertoliike-taiteilijaa vuonna 2018.

Kiertoliike-taiteilijat toteuttavat torstaina pienryhmätyöskentelyn oman taiteellisen näkemyksensä pohjalta, miten ovat lähestyneet teemaa: Tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina. Lisäksi taiteilijat osallistuvat perjantain kahvipöytäkeskusteluihin yhdessä Kiertoliikkeen puhujien kanssa. Tämän lisäksi taiteilijat voivat yhdessä tai erikseen tuottaa muita esiintuloja Kiertoliike ohjelmaan.

Työskentely Kiertoliike-taiteilijana antaa mahdollisuuden verkostoitua valtakunnallisesti ja syventyä yhdessä valittuun teemaan. Työskentelyä ohjaavat tamperelaiset tanssitaiteilijat Diina Bukareva ja Hanna Kahrola, jotka ovat mukana myös vuoden 2018 Kiertoliikkeen sisältötyöryhmässä.

Aikataulu:

 • su 20.5.2018: saapuminen ja get together
 • ma–ke 21.–23.5.2018: työskentely Liikelaiturilla (Sisä-Suomen tanssin
  aluekeskuksen esitys-ja harjoitustila Tampereella)
 • to–pe 24.–25.5.2018 osallistuminen Kiertoliikkeen ohjelmaan

Palkka:
1 000 €. Lisäksi jokainen aluekeskus maksaa valitun taiteilijan matkat, majoituksen ja päivärahat.

Hakemus:
Kiertoliike-taiteilijaksi haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Liitä hakemukseen:

 • motivaatiokirje, jossa kerrot mitä teema “Tanssin tekijät yhteiskunnallisina vaikuttajina” merkitsee sinulle ja miten haluaisit ilmentää sitä Kiertoliike 2018 -taiteilijana, sekä yksin että muiden valittujen taiteilijoiden kanssa.
 • lyhyt esittelysi (max. 5 lausetta) ja CV

Hakuaika:
Kiertoliike-taiteilija haku on auki 7.10.–10.11.2017. Vapaamuotoiset hakemukset tulee lähettää määräpäivään mennessä sähköpostitse otsikolla ”Kiertoliike 2018 -taiteilija” omaan aluekeskukseen seuraavasti:

 • Pohjoinen tanssin aluekeskus: mira.kolanen (ät) jojo.fi
 • Itä-Suomen tanssin aluekeskus: itak (ät) itak.fi
 • Pohjanmaan tanssin aluekeskus: annika.sillander (ät) pohjanmaantanssi.fi
 • Keski-Suomen tanssin aluekeskus: info (ät) tanssinkeskus.fi
 • Läntinen tanssin aluekeskus: info (ät) l-tanssi.fi
 • Zodiak / Tanssin aluekeskus Helsinki: production (ät) zodiak.fi

Päätökset taiteilijoista tehdään marraskuun 2017 loppuun mennessä.

Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Piia Kulin / Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
puh. 050 552 1138, piia.kulin (ät) sisasuomentanssi.fi