Hae mukaan opintomatkalle Na Grani –festivaalille Jekaterinburgiin

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
1.6.2017

Tanssin Tiedotuskeskus järjestää loppuvuodesta 2017 kaksi opinto- ja verkottumismatkaa, joista toinen on Jekaterinburgiin Na Grani -festivaalille marras-joulukuun vaihteessa. Opintomatka on osa Tanssin Venäjä-ohjelmaa.

Mistä on kyse?

Jekaterinburg on Venäjän neljänneksi suurin kaupunki ja sijaitsee Uralvuorten keskiosassa. Kaupunki tunnetaan Venäjällä nykytaiteen keskuksena, jossa on kehittynyt tanssin kenttä.  Kaupungissa toimii sekä vakiintuneita ryhmiä, että vapaan kentän kollektiiveja ja yksittäisiä taiteilijoita. Tämän lisäksi Jekaterinburgissa on nykytanssin korkeakoulutusta.

Na Grani on yksi Venäjän suurimmista nykytanssifestivaaleista. Festivaalin nimi (suomeksi ”partaalla”) liittyy ajatukseen siitä, että Jekaterinburg sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla. Na Grani keskittyy uusiin nykytanssin koreografeihin sekä projekteihin, jotka toimivat taidelajien rajoilla: tanssi ja teatteri, tanssi ja nykymusiikki, tanssi ja media. Ohjelmistoon kuuluu myös työpajoja ja keskustelutilaisuuksia.

Suomalainen tanssitaide on herättänyt kiinnostusta Jekaterinburgissa. Opintomatkan aikana tutustutaan festivaalin lisäksi tanssin ja nykytaiteen toimijoihin kuten National Center of Contemporary Art -keskukseen, joka järjestää Ural Industrial Biennale -nykytaidefestivaalia, Humanitaarisen Yliopiston nykytanssin koulutusohjelmaan sekä paikallisiin taiteilijoihin ja ryhmiin.

Kenelle?

Opintomatkalle voivat hakea kaikki tanssitaiteilijat ja tanssiryhmien tuottajat, joilla on halu verkottua Venäjällä.

Hakemuksessa tulee perustella miten opintomatkasta olisi hyötyä hakijalle sekä mahdollisille muille tahoille tai yhteisöille ja minkälaisia kansainvälistymistavoitteita se ajaisi.

Tiedotuskeskus kustantaa osallistujille lennot ja viisumit sekä majoituksen paikan päällä. Osallistujan maksettavaksi jää mahdolliset muut kustannukset (esitysliput, sisäänpääsyliput, ateriat, jne). Edellytämme, että matkalle osallistutaan koko tapahtuman ajaksi. Na Grani –festivaalin päivät ovat 28.11.-2.12 mutta opintomatkan kesto tulee todennäköisesti olemaan hieman pidempi. Huomioithan siis, että matkustuspäivät ovat 26.11-4.12. välisenä aikana.

Ennen opintomatkaa järjestetään yhteinen valmistava tapaaminen Tiedotuskeskuksen toimistolla, jossa perehdytään tapahtuman ohjelmaan. Osallistujat sitoutuvat tekemään Tiedotuskeskukselle myös matkaraportin.

Lähetä hakemus perusteluineen sekä ansioluettelo 14.8 mennessä: anita.parri@danceinfo.fi

Päätökset tehdään hakemusten perusteella 18.8. mennessä ja matkajärjestelyihin ryhdytään heti tämän jälkeen.

Lisätietoa:

Venäjä-ohjelman koordinaattori Anita Parri
puh. 044 2377 459, anita.parri@danceinfo.fi

Lisää Tanssin Venäjä-ohjelmasta: http://www.finrusdance.com