Haihara tanssitaideresidenssi vuodelle 2018 haettavana

ILMOITTAJA: SISÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS
20.9.2017

SISÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS / PIRKANMAA

HAIHARA TANSSITAIDERESIDENSSI HAETTAVANA

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi Haihara tanssitaideresidenssin maaliskuulle 2018.

Kyseessä on valtakunnallinen haku ja hakuaika on 20.9.-22.10.2017.

Haihara tanssitaideresidenssi myönnetään maaliskuun 2018 ajaksi yhdelle tanssitaiteilijalla tai työryhmälle. Residenssiin kuuluu asunto ja harjoitustila Haiharasta sekä Liikelaiturilta lisätyöskentelytilaa tarpeen mukaan. Lisäksi valitulle taiteilijalle maksetaan aluekeskuspalkka 2 400 € maaliskuun residenssityöskentelystä.

Haiharan asunto on käytössä koko maaliskuun ajan. Asunnossa voi majoittua yhteensä neljä henkilöä, joko residenssitaiteilijan perhe tai työryhmän jäseniä. Asunto on 80 m² pitäen sisällään 3h ja keittiön. Makuupaikat ovat seuraavasti: makuuhuone 2 sänkyä, työhuone 1 sänky ja olohuone vuodesohva. Lisäksi asunnossa on wc ja suihku. Residenssitaiteilijalla on mahdollisuus käyttää sopimuksen mukaan samassa pihapiirissä olevaa saunaa. Petivaatteet, pyyhkeet ja ruoanlaittovälineet kuuluvat residenssiasuntoon.

Haiharan harjoitustila on käytössä maaliskuun 2018 ajan seuraavasti: ma klo 13-16.30, ti klo 9-16, to klo 9-16 ja pe klo 9-16. Harjoitustila sijaitsee samassa pihapiirissä olevassa päätalossa ja se on kooltaan n. 120 m². Lisäksi Liikelaituri on tarvittaessa käytössä harjoitustilana tarpeen mukaan.

Haihara tanssitaideresidenssi myönnetään vapaan kentän tanssitaiteilijalla taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä tai taiteellista hanke- tai projektitoimintaa. Uudella tanssitaideresidenssillä tarjotaan vapaalle kentälle kaivattuja resursseja työskentelyyn valtakunnallisesti. Lisäksi residenssitaiteilijaa rohkaistaan vuorovaikutukseen alueen tanssitaiteilijoiden kanssa.

Haihara tanssitaideresidenssiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse 22.10.2017 klo 23.59 mennessä osoitteeseen: haku@sisasuomentanssi.fi Kirjoita otsikoksi: Haihara residenssi. Vapaamuotoisen hakemuksen tulee sisältää:

– hakijan tiedot ja lyhyt esittely sekä mahdollisten työryhmän jäsenten esittelyt

– tiivis työskentelysuunnitelma, jossa tuodaan esille työskentelyn tavoitteet sekä mahdollinen Haiharan alueen asukkaille tai alueen ammattilaisille suunnattu toiminta esim. avoimet harjoitukset, työpaja, demo, esitys tmv. sekä työskentelytilatarve Liikelaiturilla.

– lisäksi liitteeksi hakijan cv (max. 2 A4)

Haihara taidetanssiresidenssi toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Lisätiedot

Haihara: www.tampere.fi/kulttuuripalvelut/toimipisteet/haihara/residenssitoiminta/haiharanresidenssi.html

Tiedustelut

Ajalla 25.9.-17.10.2017 toiminnanjohtaja Piia Kulin

050 552 1138 / piia.kulin@sisasuomentanssi.fi

Päätökset Haihara tanssitaideresidenssistä tehdään lokakuun 2017 aikana.