Haihara tanssitaideresidenssi vuodelle 2020 haettavana

ILMOITTAJA: PIRKANMAAN TANSSIN KESKUS
4.11.2019

Pirkanmaan Tanssin Keskus julistaa haettavaksi Haihara tanssitaideresidenssin maaliskuulle 2020. Kyseessä on valtakunnallinen haku ja hakuaika on 1.11.-1.12.2019.

Haihara tanssitaideresidenssi myönnetään maaliskuun 2020 ajaksi yhdelle tanssitaiteilijalla tai työryhmälle. Residenssiin kuuluu asunto sekä harjoitustilaa Haiharasta ja Liikelaiturilta tarpeen mukaan. Lisäksi maaliskuun residenssityöskentelystä maksetaan 2 400 € aluekeskuspalkka kahdelle taiteilijalle.

Haiharan asunto on käytössä koko maaliskuun ajan. Asunnossa voi majoittua yhteensä neljä henkilöä, joko residenssitaiteilijan perhe tai työryhmän jäseniä. Asunto on 80 m² pitäen sisällään 3h ja keittiön. Makuupaikat ovat seuraavasti: makuuhuone 2 sänkyä, työhuone 1 sänky ja olohuone vuodesohva. Lisäksi asunnossa on wc ja suihku. Residenssitaiteilijalla on mahdollisuus käyttää sopimuksen mukaan samassa pihapiirissä olevaa saunaa. Petivaatteet, pyyhkeet ja ruoanlaittovälineet kuuluvat residenssiasuntoon.

Haiharan harjoitustila sijaitsee samassa pihapiirissä olevassa päätalossa ja se on kooltaan n. 120 m². Lisäksi Liikelaituri on tarvittaessa käytössä harjoitustilana tarpeen mukaan. Harjoitustilatarve sovitaan valitun taiteilijan kanssa erikseen.

Haihara tanssitaideresidenssi myönnetään vapaan kentän tanssitaiteilijalla taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä tai taiteellista hanke- tai projektitoimintaa. Tanssitaideresidenssillä tarjotaan vapaalle kentälle kaivattuja resursseja työskentelyyn valtakunnallisesti. Lisäksi residenssitaiteilijaa rohkaistaan vuorovaikutukseen alueen tanssitaiteilijoiden kanssa.

Haihara tanssitaideresidenssiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse 1.12.2019 klo 23.59 mennessä osoitteeseen: haku@sisasuomentanssi.fi Kirjoita otsikoksi: Haihara residenssi. Vapaamuotoisen hakemuksen tulee sisältää:
– hakijan tiedot ja lyhyt esittely sekä mahdollisten työryhmän jäsenten esittelyt
– tiivis työskentelysuunnitelma, jossa tuodaan esille työskentelyn tavoitteet sekä mahdollinen Haiharan alueen asukkaille tai alueen ammattilaisille suunnattu toiminta esim. avoimet harjoitukset, työpaja, demo, esitys tmv. sekä työskentelytilatarve
– lisäksi liitteeksi hakijan cv (max. 2 A4)

Haihara taidetanssiresidenssi toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Lisätiedot
Haihara: https://www.tampere.fi/haiharan-taidekeskus.html

Tiedustelut
Toiminnanjohtaja Piia Kulin
p. 050 552 1138 / piia.kulin@sisasuomentanssi.fi

Päätökset Haihara tanssitaideresidenssistä tehdään joulukuun 2019 aikana.