Haku auki: Perform Europe kiertue- ja levitystuki – huom. lyhyt hakuaika – deadline 7.7.2021

ILMOITTAJA: LUOVA EUROOPPA
16.6.2021

Onko sinulla teos tai taiteellinen projekti, jonka haluaisit saada kiertämään muihin Euroopan maihin?

Onko sinulla tarjota esittävälle taiteelle soveltuva tila tai järjestätkö festivaalia, johon toivoisit vierailevia esityksiä muista Euroopan maista?

Perform Europe -hanke tukee esittävän taiteen esitysten ja projektien liikkumista ja levittämistä (myös digitaalisesti) rajojen yli Euroopassa. Samalla testataan ja luodaan alan tarpeisiin vastaavia uusia EU-tuen muotoja.

Perform Europe on Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama eurooppalainen pilottihanke, jonka avulla esittävän taiteen kenttä (teatteri, tanssi, sirkus ja katutaide) pääsee testaamaan innovatiivisia kansainvälisiä kiertuemalleja ja pohtimaan parhaita tapoja levittää esittävän taiteen teoksia yli rajojen kestävällä ja inklusiivisella tavalla.

15.6. on käynnistynyt pilotin kaksivaiheinen rahoitushaku kentän toimijoille. Se pohjautuu kentältä kerättyyn tarvekartoitukseen ja alan toimijoiden yhteiseen ideointiin.

Kaksivaiheinen haku kannustaa ideointiin ja verkostoitumiseen

1. vaiheessa kiinnostuneet tuottaja- ja esittäjätahot (mm. esittävän taiteen ryhmät ja kollektiivit, yksittäiset taiteilijat, esityspaikat ja festivaalit) voivat hakea mukaan Perform Europen oppimis- ja verkostoitumisvaiheeseen, joka toteutetaan uudella digitaalisella alustalla. Mukaan valitut osallistujat kutsutaan kahteen tilaisuuteen, joissa on tarjolla mentorointia, pitchausta ja parhaiden kokemusten vaihtoa kestävistä ja inklusiivisista kiertuekäytännöistä. Tämä hakuprosessin 1. vaihe on avoinna 15.6.-7.7.2021

2. vaiheessa nämä jo aiemmin mukaan valitut osallistujat pääsevät muodostamaan kumppanuuksia, luomaan uusia kiertue- ja levityssuunnitelmia sekä hakemaan Perform Europe -tukea kiertue- ja levitystoimintaan. Jaossa on kaikkiaan 1,5 miljoonaa euroa. Avustusten suuruus vaihtelee 10.000 ja 100.000 euron välillä. Tukea ei myönnetä tuotantokustannuksiin.

Lisätietoa hakuehdoista ja -aikatauluista englanniksi Perform Europen sivuilla ›

Tietoa muilla eurooppalaisilla kielillä, myös suomeksi ›