Haku Tero Saarinen Companyn kevään taiteellisiin residensseihin on käynnissä 21.10.2021 asti!

ILMOITTAJA: TERO SAARINEN COMPANY
30.9.2021

Avoin haku Tero Saarinen Companyn residensseihin ryhmän harjoitussaliin Kaapelitehtaalle on jälleen auki! TSC-residenssien tavoitteena on tukea erityisesti vapaan kentän toimijoiden työskentelyedellytyksiä ja tanssin toimialan kehittymistä sekä toimia alustana monitaiteellisille kokeiluille.

TSC-residenssien haku on auki monialaisesti esittävien taiteiden rajapinnoilla työskenteleville, kehollisesta ilmaisusta kiinnostuneille taiteilijoille. Residenssi on tarkoitettu sekä nuorille, alalla aloitteleville että jo pidempään työskennelleille tekijöille. Hae rohkeasti mukaan, haku on käynnissä 21.10.2021 asti!

Kaikki Tero Saarinen Companyn residenssiohjelmasta: www.terosaarinen.com/residenssit

KENELLE?

Residenssiin voivat hakea esittävien taiteiden alalla toimivat yksittäiset tekijät, työryhmät sekä vakiintuneemmat ryhmät tai kollektiivit, jotka ovat kiinnostuneita kehollisesta ilmaisusta ja sen kehittämisestä. Haku on suunnattu sekä nuorille ja vastavalmistuneille tekijöille että pidempään alalla työskennelleille.

TSC-residenssit on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla esimerkiksi näyttämöteoksen luomista ja harjoittamista, tai oman taiteellisen ajattelun kehittämistä muun muassa liikekielen tai koreografisen materiaalin työstämisen kautta.

MILLOIN JA MITÄ?

TSC tarjoaa kaksi residenssijaksoa keväällä 2022. Työskentelyjaksot ovat pituudeltaan kahdesta kolmeen viikkoa. Residenssin aikana taiteilijat saavat käyttää työskentelyynsä TSC Studiota ilmaiseksi. TSC:n henkilökunta ohjeistaa työryhmät residenssin käytäntöihin jakson alussa, minkä lisäksi residenssitaiteilijoilla on mahdollisuus saada mentorointia TSC:n taiteelliselta ja tuotannolliselta henkilöstöltä. Residenssiin kuuluu vähintään yksi yleisökohtaaminen, joka voi residenssistä riippuen olla esimerkiksi avoin harjoitus, demo, keskustelutilaisuus tai muu vastaava. Yleisökohtaamisen aikatauluista ja sisällöistä sovitaan tapauskohtaisesti.

 

Kevään 2022 residenssijaksojen ajankohdat ovat:

Residenssi I: Viikot 52–2 (27.12.2021–16.1.2022)
Residenssi II: viikot 16–17 (18.4.–1.5.2022)

Residenssijaksojen työskentelyaika on pääsääntöisesti arkisin klo 09–17 ja viikonloppuisin koko päivän. Kevään ensimmäinen residenssijakso soveltuu parhaiten työskentelyyn, joka on toteutettavissa mainittujen aikatauluraamien puitteissa ja ilman teknistä kalustoa (esim. teoksen harjoittaminen, liikemateriaalin luominen tmv.). TSC:n tiloissa ei ole mahdollista säilyttää lavasteita tai omaa teknistä kalustoa.

Tarkempia tietoja TSC Studiosta ja sen varustelusta nettisivuiltamme.

HAKUOHJEET

Residenssipaikkaa haetaan täyttämällä verkkolomake: terosaarinen.com/residenssi-lomake

Hakijan vastuulla on varmistaa, että hakemuslomake sekä lomakkeessa vaaditut liitetiedostot on toimitettu onnistuneesti aikataulun puitteissa.

 

Hakuaika ja valintaprosessi

Haku residensseihin umpeutuu 21.10.2021 klo 16:00. Verkkolomake sekä liitetiedostot tulee olla toimitettuina hakuajan umpeutumiseen mennessä.

Saapuneita hakemuksia käsitellään luottamuksellisesti. Hakemuksia käsittelevät ja arvioivat henkilöt eivät kerro sivullisille tietoja hakijoista tai hakemusten sisällöistä.

Päätökset residensseihin valittavista taiteilijoista tekee TSC:n taiteellisesta ja tuotannollisesta henkilöstöstä muodostuva työryhmä. Hakemuksia arvioidaan ensisijaisesti projektin taiteellisen arvon ja residenssityöskentelyn tavoitteiden kautta. Valinnat tehdään yhdenvertaisuuteen ja monimuotoisuuteen liittyvät näkökulmat huomioiden.

Hakemusten valintakriteerit ovat:

– Uusia avauksia keholliseen ilmaisuun
– Omaleimainen taiteellinen ajattelu
– Työskentelyn tavoitteellisuus
– Hankkeen toteutettavuus

Lisäksi hakemusten eduksi lasketaan taiteilijoiden kiinnostus monitaiteellisuuteen ja suuntautuneisuus myös suurille näyttämöille.

Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille henkilökohtaisesti marraskuun 2021 loppuun mennessä.

Lisätietoja residenssiohjelmasta, -hausta ja TSC Studiosta antaa tuotantopäällikkö Carita Weissenfelt (+35840 705 6808). Puhelimitse tiedustelut ark. ke–pe klo 12–16 välillä.

Luethan huolellisesti tiedot residenssien aikatauluista, muut ehdot ja hakuohjeet ennen hakemuksen jättämistä.