Hakuaikaa opinto- ja verkottumismatkalle Jekaterinburgiin on pidennetty 6.9. saakka

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
24.8.2017

Tanssin Tiedotuskeskus järjestää osana tanssin Venäjä-ohjelmaa opinto- ja verkottumismatkan Jekaterinburgiin Na Grani -festivaalille marras-joulukuun vaihteessa.

Opintomatkalle voivat hakea kaikki tanssin ammattitaiteilijat ja tanssiryhmien tuottajat, joilla on halu verkottua Venäjällä. Etusijalla ovat  sellaiset hakijat, joilla on vahva halu verkostoitua nimenomaan venäläisten tanssin ammattilaisten kanssa ja joilla on konkreettisia ajatuksia siitä, minkälaista yhteistyötä he haluaisivat tehdä.

Mistä on kyse?

Jekaterinburg on Venäjän neljänneksi suurin kaupunki ja sijaitsee Uralvuorten keskiosassa. Kaupunki tunnetaan Venäjällä nykytaiteen keskuksena, jossa on kehittynyt tanssin kenttä.  Kaupungissa toimii sekä vakiintuneita ryhmiä, että vapaan kentän kollektiiveja ja yksittäisiä taiteilijoita. Tämän lisäksi Jekaterinburgissa on nykytanssin korkeakoulutusta

Na Grani on yksi Venäjän suurimmista nykytanssifestivaaleista, se toimii kohtaamispaikkana tanssialan ammattilaisille koko Venäjältä. Festivaalin nimi (suomeksi ”partaalla”) liittyy ajatukseen siitä, että Jekaterinburg sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla. Na Grani keskittyy uusiin nykytanssin koreografeihin sekä projekteihin, jotka toimivat taidelajien rajoilla: tanssi ja teatteri, tanssi ja nykymusiikki, tanssi ja media. Ohjelmistoon kuuluu myös työpajoja ja keskustelutilaisuuksia.

Suomalainen tanssitaide on herättänyt kiinnostusta Jekaterinburgissa. Opintomatkan aikana tutustutaan festivaalin lisäksi tanssin ja nykytaiteen toimijoihin kuten National Center of Contemporary Art -keskukseen, joka järjestää Ural Industrial Biennale -nykytaidefestivaalia, Humanitaarisen Yliopiston nykytanssin koulutusohjelmaan sekä paikallisiin taiteilijoihin ja ryhmiin.

Kati Kallio työskenteli Jekaterinburgissa kolme viikkoa viime kesän alussa. Lue juttu ›

Koreografit Kimmo Alakunnas, Ismo-Pekka Heikinheimo ja Mikko Hyvönen työskentelivät Jekaterinburgin Nykytaiteen keskuksessa vuonna 2016. Lue juttu 

Miten haet

Hakemuksessa tulee perustella miten opintomatkasta olisi hyötyä hakijalle sekä mahdollisille muille tahoille tai yhteisöille ja minkälaisia kansainvälistymistavoitteita se ajaisi.

Tiedotuskeskus kustantaa osallistujille lennot ja viisumit sekä majoituksen paikan päällä.

Osallistujan maksettavaksi jää mahdolliset muut kustannukset (esitysliput, sisäänpääsyliput, ateriat, jne).

Edellytämme, että matkalle osallistutaan koko tapahtuman ajaksi. Na Grani –festivaalin päivät ovat 28.11.-2.12 mutta opintomatkan kesto tulee todennäköisesti olemaan hieman pidempi. Huomioithan siis, että matkustuspäivät ovat 26.11-4.12. välisenä aikana.

Ennen opintomatkaa järjestetään yhteinen valmistava tapaaminen Tiedotuskeskuksen toimistolla, jossa perehdytään tapahtuman ohjelmaan. Osallistujat sitoutuvat tekemään Tiedotuskeskukselle myös matkaraportin.

Lähetä hakemus perusteluineen sekä ansioluettelo 6.9. mennessä  anita.parri@danceinfo.fi

Päätökset tehdään hakemusten perusteella 8.9 mennessä ja matkajärjestelyihin ryhdytään heti tämän jälkeen.

Lisätietoa: Anita Parri 0442377459, anita.parri@danceinfo.fi