Hallituksen uusi tukipaketti kulttuurille ja taiteelle koronasta elpymiseen: kuka voi hakea, miten ja milloin?

ILMOITTAJA: TANSSIN TIEDOTUSKESKUS
4.5.2021

Hallitus on linjannut uudesta tukipaketista, joka kohdennetaan kulttuurille, taiteelle, liikunnalle ja tapahtuma-alalle osana vuoden 2021 toista lisätalousarviota. Yhteensä reilun 230 miljoonan paketilla tuetaan näiden alojen elpymistä koronapandemiasta. Paketista kohdennetaan reilut 127 miljoonaa suoraan kulttuuriin ja taiteeseen sekä 85 miljoonaa tapahtuma-alalle tapahtumatakuun muodossa.

Tanssin tiedotuskeskuksen uutinen tukipaketista:
Hallituksen uusi lisämääräraha taiteelle ja kulttuurille 127 miljoonaa ›

Lisätalousarvioesitys on parhaillaan eduskunnalla käsittelyssä. Opetus- ja kulttuuriministeriön jaettavaksi varattava, VOS-teattereille, -orkestereille ja -museoille kohdennettava osuus tullee haettavaksi toukokuun puolivälissä. Siitä, milloin muut tukipaketin osiot (esimerkiksi Taiken kautta freelancereille kohdistetut) haut aukeavat, ei vielä ole täsmällistä tietoa.

Taiken kautta kulttuurialan ammattilaisille apurahoina sekä toiminimille ja yksinyrittäjille avustuksina jaettavat tuet tullaan myöntämään työskentelyyn ja tulevaan toimintaan. Ministeriön toimesta maksettavien, yhteisöille kohdennettujen tukien kohdalla huomioidaan hakijan kokonaistilanne. Määrärahoja mitoitettaessa on otettu huomioon alojen menetys ja hakemuksia käsiteltäessä huomioidaan hakijan kokonaistilanne menetyksineen, mutta tuet myönnetään kuitenkin tulevaan toimintaan.

Tukien myöntökriteerit tarkentuvat myöhemmin. Näyttäisi siltä, että koronatukea ei myönnetä pelkästään uusiin produktioihin, vaan sitä voidaan myöntää myös esitysten lämmittämiseen ja esitysvalmiina pitämiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on koonnut tukipakettiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia, kannattaa tutustua.

Vaikka et olisi aiemmin hakenut koronatukia tai muita apurahoja, NYT KANNATTAA HAKEA! Mitä useampi laadukas hakemus tanssin kentältä lähtee, sitä isomman osuuden tanssin kenttä myös tukipaketista saa!

_____________________________________________________

Lisätietoja:

Taiteen edistämiskeskus
Verkkosivujen Chat-asiakaspalvelu ma-to klo 10-14
asiakaspalvelu@taike.fi
puh. 0295 330 700

*

Tanssin tiedotuskeskus / Toiminnanjohtaja Sanna Rekola
sanna.rekola@danceinfo.fi
puh. 050 413 6123