Helsingin Kaupunginteatterin Nykyesityksen näyttämö – avoin haku kantaesityksille 2022–23, DL 2.12.

ILMOITTAJA: HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERI
22.11.2021

Nykyesityksen näyttämö on Helsingin Kaupunginteatterin pilottihanke, joka toteutetaan vuosina 2021–2023. Hankkeen tavoitteena on tuoda nykyesityksen erilaisia muotoja osaksi teatterin ohjelmistokokonaisuutta.

Helsingin Kaupunginteatteri etsii nyt ehdotuksia Nykyesityksen näyttämön kantaesityksiksi vuosille 2022 ja 2023.

Haulla ei ole teemaa, mutta sitä rajaavat studio Pasilan näyttämön tarjoamat tilalliset ja ajalliset resurssit sekä mahdollisuudet. Teatterisalissa on 328-paikkainen katsomo sekä 6 metriä syvä ja 18 metriä leveä lava. Katsomon ja lavan kokoa voi rajoitetussa määrin muokata.

Nykyesityksen näyttämö -hanke pyrkii uudistamaan, ravistelemaan ja tarkastelemaan teatterisalia ja näyttämöä eri tavoin.

Tarjoamme valituille esityksille

  • Työryhmän palkkauksen 1,5 kuukauden pituiselle, residenssi- ja esityskauden sisältävälle työskentelyjaksolle tai muun työryhmän kanssa neuvoteltavan tuotantotuen.
  • Maksimissaan yhden kuukauden pituisen näyttämöresidenssin studio Pasilassa, jonka ajankohta on joko kesäkuu tai heinäkuu vuonna 2022 tai 2023.
  • Kahden viikon kantaesityskauden osana Helsingin Kaupunginteatterin kausiohjelmistoa residenssivuoden elokuun aikana.
  • Studio Pasilan teatterisalin tekniset resurssit sekä vakituisen teknisen henkilökunnan työpanoksen erikseen sovitusti.

Valinnoista vastaa kolmihenkinen kuraattoriryhmä, jonka muodostavat tanssija, filosofian maisteri sekä esitystaiteen ja -teorian maisteri Suvi Tuominen, ohjaaja, väitöstutkija Tuomas Laitinen sekä kuraattori, tuottaja; Master of Arts ja kuvataiteen maisteri Riikka Thitz.

Vuosien 2022 ja 2023 aikana nykyesityksen näyttämön toiminta jakautuu vierailunäyttämöön sekä kantaesityksiin ja niiden valmistamiseen suunnattuihin näyttämöresidensseihin. Vierailunäyttämö ajoittuu toukokuuhun, residenssityöskentely kesä-heinäkuuhun ja residenssissä valmistettujen teosten kantaesitykset elokuuhun.

Hakuaika päättyy 2.12.2021.

Hakuohjeet ja lisätietoa HKT:n sivuilla.