Helsingin seudun kesäyliopisto: Tanssiteatterin kesäkurssi (23.-31.8.2022)

ILMOITTAJA: HELSINGIN SEUDUN KESÄYLIOPISTO
16.5.2022

Tanssiteatteri on monipuolinen tyylilaji, joka yhdistää tanssia teatteri-ilmaisun keinoihin. Tanssiteatterin kesäkurssi sopii erinomaisesti tanssijoille, koreografeille sekä erilaisia ryhmiä ohjaaville, jotka haluavat työkaluja uudenlaisten elementtien tuomiseen tunneille ja esityksiin.

Aika: 23.–31.8. ti ja ke klo 17.00–20.15
Paikka: Jönsaksentie 6 (Mamia Company)

Sisältö: Kurssilla tutustumme erilaisten harjoitusten kautta tanssiteatterin metodiikkaan. Kurssin  jokaisella opetuskerralla lähestymme tanssiteatterin tekemistä eri  näkökulmasta ja osallistujilla on mahdollisuus toimia niin  käsikirjoittajana, ohjaajana, koreografina, näyttelijänä kuin  tanssijana.

Kurssilla työstämme erilaisia tekstejä liikkeeksi ja tanssikompositioiksi sekä tutkimme  liikeharjoitteista syntyvien kompositioiden ja liikeimprovisaation  tuottaman materiaalin muokkaamista erilaisiksi tekstityyleiksi. Tutustumme tunnetila- ja progressioharjoituksiin, joiden pohjalta luomme erilaisia tanssiteatterikohtauksia. Lopuksi kurssilaiset pääsevät halutessaan esittämään oman tanssiteatterikohtauksensa.

Kurssi  soveltuu kaikille tanssiteatterin tekemisestä kiinnostuneille ja antaa  laajan tietopaketin tanssiteatterin monipuolisuudesta tyylilajina.

Opettaja: koreografi, tanssitaiteen maisteri Nina Mamia

Kesto ja kurssimaksu: 16 t, 80 €

Lisätietoja ›