Hengitys – Katse – Tila -työpajat ammattilaisille 10.5./Helsinki ja 20.6./Kuopio

ILMOITTAJA: CARL KNIF COMPANY
27.4.2022

Hengitys – Katse – Tila -improvisaatiotekniikka perustuu oman kehon ja mielen aistimiseen ja yhteen saattamiseen. Metodi ammentaa vaikutteita meditaatiosta, joogasta ja pilateksesta ja sen tavoitteena on kokonaisvaltainen henkilökohtainen liikeilmaisu. Se on alunperin kehitetty yhteistyössä Carl Knif Companyn tanssijoiden kanssa koreografiseksi työkaluksi ja esiintymismetodiksi, mutta sen yksinkertaiset ohjeet ja selkeästi etenevä rakenne tekee siitä oivan menetelmän jokaiselle tanssista ja omasta liikeilmaisustaan kiinnostuneelle henkilölle.

Hengitys:

Syvä, kontrolloitu hengitys, jota metodissa harjoitetaan, toimii kehoa rauhoittavana ja rentouttavana elementtinä. Se lähettää keholle energiatasoa tasapainottavaa, pulssia ja verenpainetta alentavaa, parasympaattista hermostoa aktivoivaa viestiä. Ohjeistettu havainnon harjoittaminen ja syvään hengitykseen keskittyminen on kuin liikkeellistä mindfullnessia: mieli ja ajatusten juoksu rauhoittuvat, stressitaso laskee ja aivojen ja kehon luovat voimat pääsevät nousemaan esiin.

Katse:

Hengityksen kautta tiedostettu “minä” kytkeytyy ja avautuu ympäröivään tilaan havainnon, ensisijaisesti näköhavainnon, kautta.

Tila:

Katseen kautta aukeaa myös tilan ja tilassa tapahtuvan toiminnan vaivaton havainnointi ja toimintaan mukaan solahtaminen vaivattomasti ja intuitiivisesti. Tämän kaltaiset kokemukset voivat toimia erittäin positiivisina ja käyttökelpoisina oivalluksina, joista kertyy muuhun elämään ja toimintaan sovellettavaa kokemuksellista tietoa.

10.5. klo 11-14, ohjaaja Terhi Vaimala
Paikka: Tanssin talon harjoitusstudio
Ilmainen. 20 osallistujaa / työpaja. Ilmoittautumiset info@carlknifcompany.com.

20.6. klo 11.30-13.30, ohjaaja Terhi Vaimala
Paikka: Kuopion Tanssistudio
Hinta 40 €. Ilmoittaudu työpajaan ›