Hyvinvoiva taiteilija – Kehonhuoltoseminaari Turussa 17.-18.2.

ILMOITTAJA: TURUN AMMATTIKORKEAKOULU
22.1.2018

Ajankohta: 17. – 18.02.2018
Missä: Turun AMK:n Taideakatemian sirkuskoulutuksen harjoitustilat osoitteessa Sepänkatu 1, 20700 Turku.
Kouluttaja: Fysioterapeutit: Sanna Meska, Pasi Sinisalo ja Johanna Osmala. Tanssitaiteilija: Jonna Aaltonen sekä sirkustaiteilijat Iiro Heikkilä ja Jenni Lehtinen.
Hinta: ammattilaiset 70 €, Turun AMK:n taideakatemian opiskelijat 10 €. Hinta sisältää kevyen lounaan molempina päivinä
Yhteystiedot: Sirkuskoulutuksesta vastaava lehtori Minna Karesluoto, 050 598 5261, minna.karesluoto(at)turkuamk.fi

Ohjelma ja lisätietoja: https://www.turkuamk.fi/fi/tyoelamapalvelut/koulutushaku/kehonhuoltoseminaari/

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia järjestää Kehonhuoltoseminaarin esittävän taiteen ammattilaisille ja alan opiskelijoille 17.-18.2.2018. Seminaarissa keskitytään lähinnä tanssijoiden ja sirkustaiteilijoiden fyysiseen ja henkiseen jaksamiseen, oikeaoppiseen harjoitteluun omaa kehoa säästäen.

Omasta kehosta huolta pitäminen ja oikeaoppisten harjoitteiden tekeminen on erityisen tärkeää esittävän taiteen ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Oman kehon hyvinvointi ja terveys on ammatissa toimimisen perusta. Seminaarissa käydään läpi mm. oman työn ja harjoittelun rytmittämistä, miten pysyä mahdollisimman pitkään työkykyisenä sekä miten fyysinen harjoittelu ja oheisharjoittelu tukevat toisiaan mahdollisimman hyvin. Aiheita avataan niin teorian- kuin myös konkreettisten esimerkkien valossa. Tavoitteena on antaa tietoa ja keinoja oman sirkus- ja tanssiharjoittelun sekä opetuksen turvallisuuden kehittämiseen kehonhuollon keinoin.

Onnistunut harjoittelun rytmittäminen, liikkuvuuden ja tuen ylläpitäminen sekä terveelliset elämäntavat ovat keskeisessä asemassa sekä sirkus- että tanssitaiteilijan uralla. Miten työskennellä turvallisesti ja rakentaa pitkä työura?