Ilmoittautuminen Osaamiskiihdyttämön toiselle kaudelle on alkanut!

ILMOITTAJA: PRO SOVELTAVAN TAITEEN TILA RY
14.8.2017

Tule sparraamaan soveltavan taiteen osaamistasi ja verkostoitumaan Helsinkiin, Tampereelle tai Ouluun.

Osaamiskiihdyttämössä keskitytään taiteen mahdollisuuksiin erilaisissa konteksteissa: esim. työyhteisöissä, sote-alalla, tieteessä ja yhteiskunnallisena fasilitaattorina. Osaamiskiihdyttämö on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille ja muille taiteen ja kulttuurin parissa toimiville, kuten tuottajille, sote-alan toimijoille, työelämän kehittäjille ja pedagogeille, joilla on uteliaisuutta taiteen mahdollisuuksiin uusissa konteksteissa.

Kiihdyttämön tavoitteena on tukea osallistujan käytännön työtä soveltavalla taidealalla. Pääpainopisteenä on osallistujan oma idea/aloite/projekti/palvelu ja sen kehittäminen.

Osallistujat saavat työkaluja oman ydinosaamisensa tueksi sekä uusia näkökulmia, joiden kautta ymmärtää laajemmin soveltavan taiteen kontekstia, sen ajankohtaisuutta ja näiden suhdetta omaan toimijuuteen ja yhteistyöhön toisten osapuolten kanssa.

Osaamiskiihdyttämö sisältää kuusi ohjattua työpajaa, jonka lisäksi osallistujat tapaavat kerran itsenäisesti. Tarjolla olevan verkkomateriaalin kautta osallistuja voi syventää ymmärrystä aiheesta. Tämän lisäksi osallistujat saavat tietoa aiheeseen liittyvistä seminaareista ja verkostoitumistilaisuuksista.

Työpajat toteutetaan jokaisessa kaupungissa samoina päivinä:

Soveltava taide ennen ja nyt la 11.11. klo 11-16
Soveltavan taiteen osa-alueet la 2.12. klo 11-16
Soveltavan taiteilijan osaaminen la 16.12. klo 11-16
Ryhmän oma vertaistapaaminen la 13.1. klo 11-14
Markkinointi, vuorovaikutus ja lähestyttävyys la 27.1. klo 11-16
Työmotivaatio, etiikka ja tekijänoikeuskysymykset  la 17.2. klo 11-16
Päätöstilaisuus, seuraavat askeleet la 17.3. 11-16
Osaamiskiihdyttämöiden lisäksi järjestetään kolme kaikille avointa webinaaria soveltavan taiteen erityisalueista. Puhujat ja aikataulut tarkentuvat myöhemmin. Aikataulujen muutokset ovat mahdollisia. Tarkistathan ajantasalla olevat päivämäärät aina osoitteesta http://www.prostt.fi/osaamiskiihdyttamo-2017-2018/.

Ilmoittautuminen

Osallistumismaksu Pro Soveltavan taiteen tila ry:n jäsenille on 180,00 (ALV 0%) ja yhdistyksen ulkopuolisille 200,00 (ALV 0%). Huomioithan, että tämän kokonaisuuden kulut voidaan mahdollisesti vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa.

Hae kiihdyttämöön kertomalla lyhyesti taustasta ja motivaatiostasi, sekä kaupunki, jossa haluat osallistua kiihdyttämöön.

Lähetä tiedot osoitteeseen info@prostt.fi. Paikkoja täytetään jo ilmoittautumisen ollessa käynnissä, joten kannattaa hakea mukaan heti!

Ilmoittautuminen päättyy 30.9.2017.

Jokaiseen kiihdyttämöön otetaan maksimissaan 12 osallistujaa.

Ohjaajat ja paikat

Helsinki / Elli Isokoski on tanssitaiteen maisteri. Hän on työskennelyt taiteen soveltavan käytön parissa vuodesta 2002 mm. sote sektorilla, erityisesti vanhustyön ympäristöissä. Hän on perustajajäsen Myrskyryhmässä.

Tampere / Hanna Korhonen on tanssitaiteen maisteri ja taiteen yleisötyön asiantuntija. Hän on työskennellyt taiteen soveltavan käytön parissa mm. toimiessaan Pohjanmaan yleisötyön läänintaiteilijana 2013-2016.

Oulu / Salla-Mari Koistinen on Lapin yliopiston tohtorikoulutettava on opiskellut muotoilua ja valmistunut maisteriksi Soveltavan kuvataiteen maisteriohjelmasta.  Salla-Mari on erikoistunut palvelumuotoilun ja osallistavien menetelmien käyttöön soveltavan kuvataiteen työvälineenä.

Työpajojen tarkat paikat ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Meiju Mertanen: info@prostt.fi  tai 0503476556.

Taiteen edistämiskeskus myönsi Prostt ry:lle kulttuurin hyvinvointivaikutusten erityisavustuksen osaamiskiihdyttämötoimintaan vuodelle 2017-2018.

http://www.prostt.fi/osaamiskiihdyttamo-2017-2018/

Osaamiskiihdyttämö 2016-2017 järjestettiin Kirkkonummella, Rovaniemellä ja Seinäjoella.