Immersiivisen teatterin työpaja Helsingissä 16.10 – 18.10.2020

ILMOITTAJA: KAIKEN KESKUS
3.9.2020

Työpaja opettaa immersiivisten ja osallistavien esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä. Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan, mutta laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten perinteisen yleisösuhteen. Osallistavat esitykset tarkoittavat laajaa kirjoa esityksiä, jotka käyttävät mm. pelisuunnittelun ja aktivismin keinoja laajentamaan perinteistä esityskäsitystä.

Työpaja keskittyy immersiivisten ja osallistavien esitysten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Työpajassa opit
– Ottamaan esityksen kontekstin konkreettisesti osaksi taiteellista työskentelyä
– Osallistavien esitysten poliittisia ulottuvuuksia
– Pelisuunnittelua ja osallistamisen mekanismeja esittävissä taiteissa
– Intimiteetin ja sen rajojen neuvottelua
– Moniaistisen esiintymisen tekniikkaa suhteessa osallistujaan
– Aistimaan ja ymmärtämään ympäristön merkityksen luojana

Mikäli koronavirustilanne muuttuu pahemmaksi, työpajasta osa tai työpaja kokonaan saatetaan toteuttaa etäyhteyden kautta. Työpajaa ei siirretä tai peruuteta.

KEILLE: Työpaja on suunnattu erityisesti esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille. Mikäli et kuulu näihin lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen sami@centerforeverything.com

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU: Molemmat tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa osoitteessa

holvi.com/shop/everything

AIKA JA PAIKKA:
Pe 16. 10. 2020 klo 18 – 22, la 17. 10. klo 13.30 – 17.30 ja su 18. 10. klo 13.30 – 17.30.
Työpaja järjestetään Kaiken keskuksen joulukuussa 2020 ensi-iltansa saavan immersiivisen esityksen salaisessa esitystilassa.

Tila sijaitsee Helsingin keskustassa, mutta tarkka sijainti ilmoitetaan vain työpajaan osallistuville. Pyydämme myös osallistujia olemaan kertomatta tilasta työpajan ulkopuolella.

HINTA: 100 €
OPETTAJA: Sami Henrik Haapala on näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija, antropologi ja dj. Hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän tekee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.