Immersiivisen teatterin työpaja Helsingissä 3. – 5.12.2021

ILMOITTAJA: KAIKEN KESKUS
31.8.2021

Työpaja opettaa immersiivisten ja osallistavien esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä.

Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan. Laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten perinteisen yleisösuhteen. Osallistavat esitykset tarkoittavat laajaa kirjoa esityksiä, jotka käyttävät mm. pelisuunnittelun ja aktivismin keinoja laajentamaan perinteistä esityskäsitystä.

Työpajassa opit
– Immersiivisen teatterin historiaa, määritelmiä ja erityispiirteitä
– Pelisuunnittelua ja osallistamisen mekanismeja esittävissä taiteissa
– Osallistavien esitysten poliittisia ulottuvuuksia
– Intimiteetin rajojen neuvottelua sekä suostumuksen peruskäsitteet
– Moniaistisen esiintymisen tekniikkaa suhteessa osallistujaan
– Aistimaan ja ymmärtämään ympäristön merkityksen luojana

AIKA JA PAIKKA:
Pe 3. 12. 2021 klo 18 – 22, la 4. 12. klo 17.30 – 22 ja su 5. 12. 2021 klo 13.30 – 17.30.
Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33, Helsinki.

KENELLE:
Työpaja on suunnattu erityisesti esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille. Mikäli et kuulu näihin lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen office@centerforeverything.com

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU:
Molemmat tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa.

HINTA: 100 €
Työpajan voi peruuttaa viimeistään 1kk ennen sen toteutumista. Sen jälkeen peruuttamisesta veloitetaan 50 % osallistumismaksusta.

OPETTAJA:
Samee Haapa on näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija, antropologi ja dj. Hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän tekee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.

www.samihenrik.me
www.kaikenkesk.us

KORONATURVALLISUUDESTA:
Työpajaan osallistuvia pyydetään toimittamaan vetäjälle todistus vähintään yhdestä otetusta koronavirusrokotteesta, negatiivisesta testituloksesta tai sairastetusta koronavirustaudista. Testinä käy mikä tahansa koronavirustesti. Sen tulee olla korkeintaan 72 tuntia vanha.

Työpaja toteutetaan oletuksena lähiopetuksena. Se saatetaan muuntaa hybridimuotoiseksi tai kokonaan etätyöpajaksi mikäli koronavirusrajoitukset niin vaativat, mutta näihin vaihtoehtoihin turvaudutaan vain äärimmäisessä tilanteessa. Työpajaa ei siirretä tai peruuteta.