Itä-Suomen tanssin aluekeskus hakee tanssitaiteilijoita hanketyöhön

ILMOITTAJA: ITÄ-SUOMEN TANSSIN ALUEKESKUS
24.1.2023

Haetaan kahta tanssitaiteilijaa toteuttamaan tanssitoimintaa Pohjois-Karjalan maaseudulle

Itä-Suomen tanssin aluekeskus (ITAK) hakee kahta aluekeskuksen toiminta-alueella asuvaa tanssitaiteilijaa toteuttamaan osallistavia tanssiesityksiä ja/tai työpajoja Pohjois-Karjalan maaseudulle: Ilomantsi, Rääkkylä, Kitee ja Tohmajärvi.

Hankkeeseen osallistuu yhteensä kolme tanssitaiteilijaa, jotka suunnittelevat itsenäisesti taiteellisen sisällön, kukin omansa. Ideoita ja praktiikkoja kokeillaan ja jaetaan yhdessä taiteilijoiden kesken Joensuussa 18.-19.3. & 1.-2.7., ja hankkeen lopussa on purku 30.9.2023. Itse esitykset/työpajat sijoittuvat huhti-syyskuulle ja niiden ajankohtaan voivat valitut taiteilijat vielä vaikuttaa.

ITAK suunnittelee ja kontaktoi esityspaikat ja tuottaa hankkeen, mutta jonkinlaiseen yhteydenpitoon esityksiin/työpajoihin osallistuvien yhteisöjen kanssa on hyvä myös taiteilijan itse varautua. Kokonaistyöaika on 1 kk (165 tuntia) ja palkka on 2488,81e.

Taiteilijoilta edellytetään kykyä itsenäiseen taiteelliseen suunnitteluun, kiinnostusta osallistavaan tanssitaiteeseen ja halukkuutta jakaa omia praktiikoitaan kollegoiden kesken. Tanssitaiteilijan tulee asua ITAK:n toiminta-alueella. Koska esityspaikat sijoittuvat maaseudulle, ajokortista on hyötyä, mutta se ei ole pakollinen.

Työtä voi hakea lähettämällä lyhyt kuvaus esitys-/työpajaideasta ja kertomalla, miksi juuri sinä olisit hyvä viemään tanssia paikkoihin ja yhteisöihin, joissa sitä ei ole ehkä koskaan aikaisemmin nähty (yhteensä max 1 A4). Liitä lisäksi mukaan CV.

Hakuaikaa on 3.2.2023 asti ja hakemukset lähetetään osoitteeseen haku@itak.fi. Hakijoille ilmoitetaan valituista 28.2.2023 mennessä. Haastattelut pidetään viikolla 7.

Lisätietoja antaa ITAK:n taiteellinen johtaja Veera Lamberg: veera.lamberg@itak.fi & puh. 040 0164232