Japanilaisen Akiyoshidai International Art Villagen residenssihaku 21.8. asti

ILMOITTAJA: SUOMEN JAPANIN INSTITUUTTI
10.8.2017

HUOM! RESIDENSSIJAKSON HAKUAIKAA ON PIDENNETTY MAANANTAIHIN 21.8.2017 SAAKKA.

Akiyoshidai International Art Village (AIAV) ja Suomen Japanin Instituutti (SJI) julistavat haettavaksi suomalaiselle taiteilijalle tarkoitetun residenssijakson ajalle 14. tammikuuta – 9. maaliskuuta 2018. Residenssijakso on osa AIAV:n ja SJI:n kahdenvälistä residenssisopimusta.

Akiyoshidai International Art Villagen residenssi tarjoaa työskentelytiloja visuaalisten ja esittävien alojen taiteilijoille. Kyseinen residenssijakso koskee yhtä taiteilijaa tai yhtä maksimissaan kahden hengen ryhmää.

Residenssi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Honsun saaren eteläosassa, noin 50 kilometrin päässä Yamaguchin kaupungista. Alue on tunnettu karskimaamuodostelmista ja Akiyoshidain luolasta. Lähimmät palvelut ovat noin viiden kilometrin etäisyydellä residenssistä.

Residenssijakson teemana on The Future of this Land. Residenssijaksoon kuuluu työpajoja, luentoja ja/tai yhteisprojekteja lähialueen asukkaiden kanssa. Katso tarkemmat ehdot residenssiorganisaation omilta sivuilta. Residenssi on tarkoitettu alle 40-vuotiaille taiteilijoille. Taiteilijan on pystyttävä toimimaan ja elämään itsenäisesti syrjäisellä seudulla. Tarkempaa tietoa residenssistä löytyy osoitteista Akiyoshidai International Art Village ja AIAV Residence Program trans_2016-2017 Open Call.

Residenssivieraan käytössä on asunto ja studio, ja hänelle maksetaan matkakulut sekä päiväraha (2 800 JPY/päivä). Lisäksi taiteilijalle korvataan tuotantokuluja 200 000 JPY edestä.

Hakemukset pyydetään toimittamaan Suomen Japanin Instituuttiin maanantaihin 21.8.2017 mennessä sähköpostiosoitteeseen info@finstitute.jp. Vapaamuotoisen hakemuksen liitteenä tulee olla selkeä työsuunnitelma residenssijaksolle, ansioluettelo + henkilökuva sekä portfolio, jossa on joko kuvia aikaisemmasta työskentelystä tai videolinkki muutaman minuutin työhön.

Osana Suomen Japanin instituutin ja Akiyoshidai International Art Villagen yhteistä taiteilijaresidenssiohjelmaa Yamaguchissa ovat aikaisemmin työskennelleet Minna Kurjenluoma, Mari Mäkiö ja Kastehelmi Korpijaakko.

Voit lukea Kastehelmi Korpijaakon kokemuksista Akiyoshidaissa täällä.

Lisätietoa Akiyoshidai International Art Villagesta löytyy täältä.

Voit tutustua myös Akiyoshidai International Art Villagen omilla verkkosivuilla.