JoJo: Susanna Leinonen ja Camilla Keihäs, Tekniikka ja repertuaari 19.3. (Oulu)

ILMOITTAJA: JOJO - OULUN TANSSIN KESKUS
15.2.2022

WORKSHOP OULUSSA 19.3. lauantaina klo 10-15, Citydance, sali 8

Hinta: 35e / 20e (JoJon jäsenhinta)
Ilmoittautuminen: leea.alatalo@jojo.fi

Susanna Leinosen ja Camilla Keihäksen workshopissa keskitytään vahvan keskustan sekä tarkan koordinaation kautta löytämään ergonominen tapa käyttää lihasvoimaa. Kurssin aikana harjoitellaan otteita Leinosen viimeisimmistä teoksista mm. Body ja Juuret. Workshopin liikekielen tekniikka pohjaa klassisen baletin ja nykytekniikoiden yhdistämiseen. Leinoselle tunnusomaista ovat ääriinsä ulottuva fyysinen ja yksityiskohtainen liike, jalkapohjien voimakas artikulaatio sekä liikedynamiikan vaihtelut.

Susanna Leinonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista koreografeista. Vuosittain valmistuneet teokset ovat niittäneet kiittäviä arvosteluita niin Suomessa kuin ulkomailla. Leinonen on valmistunut tanssitaiteen maisterisi vuonna 2000. Hänet on palkittu mm. Helsingin kaupungin kulttuuripalkinnolla, Vuoden tanssiteko -ja Suomi-palkinnoilla. Oman ryhmänsä lisäksi Leinonen työskentelee koreografina myös suurille baletti- ja nykytanssitaloille, kuten Suomen Kansallisbaletille, Ruotsin kuninkaalliselle Baletille sekä Dansk Danseteaterille. Susanna Leinosen teoksia on esitetty yhteensä lähes 30 eri maassa. Leinosen liikekielen tekniikka pohjaa klassisen baletin ja nykytekniikoiden yhdistämiseen. Hänelle tunnusomaista ovat ääriinsä ulottuva fyysinen ja yksityiskohtainen liike, jalkapohjien voimakas artikulaatio sekä liikedynamiikan vaihtelut.

Camilla Keihäs on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2013 lähtien. Hän on kerryttänyt osaamistaan monipuolisesti eri tanssilajien parissa, mikä näkyy hänen liikekielessään. Tunnilla Keihäs keskittyy opettamaan liikkeen kokonaisvaltaista ymmärtämistä toiminnallisuuden kautta. Voimakas liike, leikkisyys ja lattiatasossa työskentely ovat keskeisessä osassa