Joutsentanssi-nykytanssifestivaalin kurssit 3.-8.6.2019 Kuhmossa

ILMOITTAJA: JOUTSENTANSSI-FESTIVAALI/SENNI KELA
25.4.2019

Toista kertaa järjestettävä Joutsentanssi -nykytanssifestivaali tuo yleisölleen kolme teosta, joiden juuret ovat tavalla tai toisella Kuhmon luonnossa ja sen ihmisissä. Nämä tilausteokset luodaan nykytanssin ammattilaisten toimesta tapahtuman aikana  3.-8.6.2019.

Kesän 2019 festivaalin teemana on Herääminen. Teema pitää sisällään ajatuksen niin luonnon heräämisestä kukoistukseensa pitkän talven jälkeen, kuin myös heräämisen uudelle festivaalille ja yhteisöllisyydelle, jota tapahtuma haluaa luoda ympäristöönsä.

Edellisen kesän Lentuan saaret -teos saa kesällä 2019 jatko-osan Kuhmoon residenssijaksolle kutsuttavan työryhmän toteuttamana. Lentua kollektiivi 19 -ryhmään kuuluvat tanssitaiteilijat Sanna From, Riina Hannuksela ja Jonna Lehto. Ryhmä työskentelee festivaaliviikolla Lentuan saarilla. Saariresidenssissä syntyvä teos saa ensi-iltansa Kuhmo-talossa 7.6. perjantai-illan loppunäytöksessä.

Lasten Karnevaali-tanssileirin 3.-6.6. ohjaa tanssija ja teatteri-ilmaisunohjaaja Ida Teeri ja teatteri-ilmaisun- ja parkourohjaaja Joonas Palsio. Tanssileirillä harjoitellaan sekä nykytanssia että parkouria. Leirillä painetaan myös omat leiripaidat. Lasten esitys nähdään niin ikään 7.6. Kuhmo-talon loppunäytöksessä.

Kesäillan unelma -työpajan nuorille 4.-7.6. vetää  streetdance-ammattilainen Julian Owusu. Työpajassa harjoitellaan hiphop-tanssia eri muodoissa ja rakennetaan yhdessä koreografiaa, joka kokonaisuudessaan esitetään festivaaliviikon päättävässä puutarhajuhlassa lauantaina 8.6.

Sonja Pakalénin 3.-4.6. järjestettävän Löydä oma liikkeesi -kurssin aiheina on oman liikkeen löytäminen ja itseilmaisu, uskallus ja heittäytyminen. Kurssilla tehdään myös TRE-stressinpurkuharjoituksia.

Annika Sarvelan Liike maisemissa -kurssilla  6.-8.6. viisi elementtiä eli maa, vesi, tuli, ilma ja tila toimivat liikkeen ja luovan prosessin inspiraation lähteinä. Kurssi toteutetaan luontoelementtien läheisyydessä sään niin salliessa.

Kurssien lisätiedot ja hinnat löytyvät nettisivuiltamme www.joutsentanssi.fi.

Kurssi-ilmoittautumiset 24.5. mennessä: joutsentanssifestival@gmail.com tai 044 3790 494 / Senni.

Lisätietoja festivaalista ja sen ohjelmistosta:
www.joutsentanssi.fi

Joutsentanssi-festivaalin tuottaja Senni Kela
joutsentanssifestival@gmail.com | 044 3790 494

Joutsentanssi-festivaalin taiteellinen johtaja Maija Palsio
maijapalsio@gmail.com  | 050 4144 901