Kahdenkeskisen taiteen Kehä-festivaali 23.-26.9.2020 Oulussa

ILMOITTAJA: KULTTUURIOSUUSKUNTA ILME
22.9.2020

Monitaiteellinen Kehä-festivaali kahdelle järjestetään 25.-26.9.2020 Kulttuuritalo Valveella Oulussa. Kulttuuriosuuskunta ILMEen järjestämän festivaalin teemana on tänä vuonna raja. Aihetta lähestytään kahdenkeskisissä kohtaamisissa muun muassa vuorovaikutuksellisen esitystaiteen, paperiteatterin, improvisaatiovideotaiteen ja holistisen säveltaiteen keinoin.

​Kaikille avoin ja maksuton festivaalipäivä on lauantai 26.9. Teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan. Osaa teoksia voi katsoa kaikessa rauhassa, osa kutsuu festivaalivierasta osallistumaan. Ohjelmassa on teoksia yhdeltätoista taiteilijalta.

​Giorgio Convertiton Hotel Room Encounters tarjoaa kahdenkeskisiä kohtaamisia oikeassa hotellihuoneessa.

​Emma Fältin Creating space for listening kutsuu osallistujat kohtaamaan ja luomaan yhdessä sanattoman vuoropuhelun tilassa, jonka he jakavat, ja jota he jatkuvasti uudelleen rajaavat ja rakentavat piirtäen.

Mirka Kortesojan Rajoittaja käsittelee rajojen tunnistamista, tunnustamista ja näkyväksi tekemistä. Teos rakentuu vähitellen osallistujiensa näköiseksi rajojen installaatioksi.

​Lee Lahikaisen Hysteria – a Peep Show on kehon ja mielen rajoja rikkovaa fyysistä teatteria ja paperiteatteria, joka kouristelee ja taipuu hysteriakohtauksen voimasta.

​Veera Lehtolan Sinun silmillesi vie kokijan videopuhelun avulla matkalle toiveiden paikkaan toisen ihmisen aistein.

​Hanna Moisalan ja Pirjo Yli-Maunulan Orvaskedessä yleisö seuraa ja johdattelee esitystä, mikä luo taiteilijoille mahdollisuuden luoda taidetta hetkessä, intuitiivisesti ja kuunnellen.

​Harri Piispasen Ihmisruukku on päälle puettava salaattipensas. Kahdenkeskisessä illallishetkessä tarjoillaan lähiruokaa parhaimmillaan – antimia omasta pöytäseurasta.

​Anni Puuperän I am your private dancer on esiintyjän ja kokijan neuvottelun tuloksena syntyvä teos. Se on kahdenvälinen ja lempeästi osallistava kokemuksellinen esitys.

​Seija-Leena Salon Rajapuoti on rituaalinen vaihtokauppa, esitys tai tila, jossa osallistuja voi suorittaa rituaalin oman kehon rajojen puolesta.

​Antti Tolvin Konsertti käsillä on holistinen sävellys ja esitys, jossa taiteilija luo stereofonisen teoksen kokijan ympärille käsillään.

FESTIVAALIN AIKATAULU

​Ke 23.9. Taiteilijoiden keskinäinen tapaamispäivä
To 24.9. Hoitolaitoskiertue Oulussa ja lähikunnissa
Pe 25.9. Kahdenkeskisen taiteen symposium, katso lisätiedot http://www.kulttuuriosuuskunta.fi/symposium
La 26.9. Teokset avautuvat kaikille Kulttuuritalo Valveella, katso tarkempi aikataulu http://www.kulttuurisosuuskuntilme.fi/keha2020