Kansalaisfoorumi | Koulutus: Rohkeasti verkkoon 30.3.

ILMOITTAJA: KANSALAISFOORUMI
24.1.2023

Aika: 30.3.2023 17:00 – 19:30
Kesto: 3 opintotuntia (á 45 minuuttia)
Paikka: Verkossa
Maksu: 20 € / jäsenet 10 € / maahanmuuttajat, työttömät ja eläkeläiset 15 €
Osallistujamäärä: enintään 30
Ilmoittautuminen: 27.3.2023 mennessä

ENSIASKELEITA VERKKOSOVELLUSTEN HYÖDYNTÄMISEEN YHDISTYKSEN ARJESSA

Koulutuksessa tutustumme verkosta löytyviin helppoihin ja ilmaisiin verkkosovelluksiin, joiden avulla yhdistyksen perinteisiä toimintatapoja voidaan uudistaa ja monipuolistaa. Aiempaa kokemusta erilaisten verkkosovellusten käytöstä ei tarvitse olla. Perustaidot tietokoneen käytöstä riittävät.

Jos yhdistyksen toiminnan kehittäminen sähköisiä sovelluksia hyödyntäen kiinnostaa, mutta rohkeutta aloittamiseen ei ole riittävästi, on tästä verkkokoulutuksesta varmasti hyötyä. Koulutuksen tavoitteena on poistaa henkisiä lukkoja ja tarjota ensiaskeleita verkkosovellusten käytön aloittamiseksi yhdistyksen toiminnassa ja kokouksissa.

Sovellusten esittelyn ja käytännön harjoittelun lomassa ideoidaan yhdessä matalan kynnyksen paikkoja ja tapoja helppojen, peruskäytössä ilmaisten verkkosovellusten hyödyntämiseksi. Etenemme rauhallisesti toinen toistamme auttaen niin, että jokainen ehtii oppia kunkin sovelluksen perusteet. Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat seikkaperäiset ohjeet esiteltyjen sovellusten käyttämiseksi.

Koulutuksessa tutustutaan seuraaviin verkkosovelluksiin:  

  • Jitsi verkkoneuvotteluohjelma – kokouksiin ja palavereihin
  • AnswerGarden – ideointiin, arviointiin, mielipiteiden kartoittamiseen
  • Tieken muistio (EtherPad) – yhteiskirjoittamiseen
  • Flinga Wall – ideointiin ja mielipiteiden kartoitukseen
  • Mentimeter – palautteen antamiseen, arviointiin, ideointiin, äänestämiseen (ei viralliseen)

​​Koulutukseen osallistumiseksi tarvitset toimivan verkkoyhteyden ja tietokoneen toimivalla mikrofonilla ja kaiuttimella. Kuulokemikrofoni on paras vaihtoehto, mutta ei välttämätön. Kännykälläkin pystyy osallistumaan itse koulutukseen, mutta sovellusten käyttäminen on sillä todella haastavaa.​

Linkki verkkokoulutukseen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla 28.3. Linja avautuu 30.3. noin klo 16.40. Mukaan kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta mahdolliset yhteys- tai ääniongelmat voidaan selvittää ennen varsinaista koulutusta.

MAKSU, LISÄTIEDOT JA PERUUTUSEHDOT

Koulutus maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupassamme.

Kansalaisfoorumin jäsenjärjestöjen jäsenille koulutuksen alennettu osallistumismaksu on 10 euroa.

Opetushallitus tukee erillisellä rahoituksella työttömien, maahanmuuttajien ja eläkeläisten osallistumista koulutuksiimme. Mikäli haluat hyödyntää tämän edun, koulutuksen hinta on 15 euroa. Alennettuun osallistumismaksuun oikeuttavat kortit ja muut dokumentit tarkistetaan ennen koulutusta. Työttömille ja eläkeläisille tarkoitetun alennuksen voi saada, kun ei ole lainkaan palkkatuloa. Jos olet epävarma oikeudestasi alennukseen, otathan yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen ennen ilmoittautumistasi koulutukseen.

Peruutusehdot: maksua ei palauteta, jos peruutus tapahtuu alle 7 päivää ennen koulutusta.

Lisätiedot ja peruutukset: koulutus@kansalaisfoorumi.fi