Kansallisbaletti 100 -tietokirjahanke

ILMOITTAJA: KANSALLISBALETTI 100
2.3.2020

Suomen Kansallisbaletti täyttää 100 vuotta vuonna 2022. 10-henkinen alan tutkijoista, toimittajista ja kriitikoista koostuva työryhmä valmistelee tietokirjaa suomalaisen baletin historiasta.

Kirjan artikkelit pohjaavat uuteen tutkimukseen, ja se on suunnattu kaikille tanssitaiteesta kiinnostuneille. Artikkeleita yhdistää kysymys siitä, minkälaiset kansalliset ja kansainväliset risteymät ovat muovanneet balettia Suomessa eri aikoina. Vaikutteita on tullut niin idästä kuin lännestä.

Kirjan toinen keskeinen näkökulma on taiteidenvälisyys. Tanssiesitys on monitaiteinen tapahtuma, johon kytkeytyy tanssitaiteilijoiden lisäksi libretistien, säveltäjien, muusikoiden, skenografien, kuvataiteilijoiden, puku-, valo- ja äänisuunnittelijoiden työtä.

Kuuluisien tanssitaiteilijoiden ja klassikkoteosten ohella kirjassa käsitellään myös unohdettuja taiteilijoita ja teoksia. Tietokirja ilmestyy Kariston kustantamana syksyllä 2021.

BLOGI JA SOME
Blogi kertoo tutkimustyöstä aiemmin kartoittamattoman materiaalin äärellä. Siellä työryhmän jäsenet kertovat niistä ajatuksista ja kysymyksistä, joita baletista kirjoittaminen herättää. Kutsumme mukaan myös alan ihmisiä, jotka voivat jakaa omia muistojaan baletista Suomessa.

http://kansallisbaletti100.fi/

http://kansallisbaletti100.fi/blogi/