Kansallismuseon kesäpiha -tapahtumahaku

ILMOITTAJA: SUOMEN KANSALLISMUSEO
3.6.2019

Kansallismuseon Kesäpiha avautui ensimmäisen kerran tapahtumapaikkana jo vuonna 2015. Täksi kesäksi museon vehreälle ja suojaisalle pihalle nousee paviljonki, joka mahdollistaa Kansallismuseon Kesäpihan täysimittaisen käytön erilaisen ohjelman järjestämiseksi.

Kansallismuseo haluaa kannustaa ja haastaa ihmisiä luomaan ja tuottamaan omia käsityksiään ’kansallisesta’, tuomalla sisältöä paviljonkiin ja sen ympärillä aukeavaan pihapuistoon. Toivomme, että mahdollisimman moni inspiroituisi ja osallistuisi uudisrakennuksen ideointiin ja kansallisen identiteettimme uudelleentulkintaan tuomalla pihapuistoon ohjelmaa. Maalataan lavealla pensselillä!

Onko sinulla tapahtuma tai tapahtumaidea, joka kuvaa erinomaisesti ‘kansallisen’ uudelleenmäärittelyä? Haluatko koota porukan yhteisen tekemisen, oppimisen, kokeilun tai harrastuksen ympärille? Kesäteatterispektaakkeli, kuorotreenit, poetry slam, yhteislaulukonsertti, runomatinea, karaokehetki, tanssit, suurpiknik kera musiikin – meillä on fasiliteetit, tuo sinä sisältö!

Voit ehdottaa meille tapahtumaasi. Museon yleisö ja tapahtumat -tiimi kuratoi ehdotuksista ohjelmiston tulevalle kesälle. Museo kokoaa samankaltaisia ehdotuksia yhteen ja auttaa kehittämään niitä eteenpäin. Kansallismuseo ei maksa esiintyjille palkkioita. Järjestäjän vastuulla on hoitaa tapahtuma suunnittelusta toteutukseen, sen viestintä ja markkinointi. Puutarhan tapahtumat ovat kävijöille avoimia ja maksuttomia.

Kuka voi järjestää?  
Kuka tahansa: yksityinen ihminen, seura, yhdistys tai järjestö.

Milloin?
29.5. alkaen, aina keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin 8.9. asti.

Paviljonki ja muut fasiliteetit
Paviljongin mitat ovat: 17,37m (pituus), 8,53m (leveys), 4,7m korkeus, ja se sopii hieman yli sadan hengen tilaisuuksiin. Teltassa on puulattia ja lava. Museolta lainattavissa äänentoisto, mikseri ja mikrofonit sekä kalusteet (tuolit ja -pöydät). Tapahtumiin voi tuoda omia eväitä. Lisäksi tuottajan kanssa on mahdollista neuvotella ketterien ruokatoimijoiden kutsumisesta tapahtumiin. Wc-kontti.

Museo
Auttaa tekemään tapahtumailmoitukset viranomaisten suuntaan
Antaa viestintä- ja markkinointiohjeistuksen
Hoitaa yhteyden teknisen henkilön ja tapahtumajärjestäjän välillä
Viestintä ja markkinointi

Vastuu tapahtuman markkinoinnista ja viestinnästä on järjestäjällä. Museo tarjoaa markkinointi- ja viestintäohjeen, jonka tulkinnassa auttaa museon oma kesätuottaja.

Nostamme omissa kanavissamme esiin tapahtumia, jotka tukevat parhaiten ‘kansallisen’ uudelleenmäärittelyä ja antavat näkökulmansa lisärakennuksen sisällölle.

Lue lisää Uusi Kansallinen -arkkitehtuurikilpailusta ja inspiroidu!

Kysy lisää:
Jaana Aalto-Setälä, tapahtumatuottaja, jaana.aalto-setala@kansallismuseo.fi

https://www.kansallismuseo.fi/fi/ajankohtaista/kansallismuseon-kesapiha-tapahtumahaku