Kansanmusiikin ja kansantanssin päivänä juhlitaan verkossa Livelavan avajaisia!

ILMOITTAJA: KANSANMUSIIKIN JA KANSANTANSSIN EDISTÄMISKESKUS (KEK)
15.5.2020

KamuKannan Livelava avautuu Kansanmusiikin ja kansantanssin päiväksi. Tällaista on toivottu ja nyt se on olemassa! Voit ladata omia tanssivideoita tai käydä katsomassa muiden lataamia.

Livelavalta löytyy laaja kirjo konserttitaltiointeja, seminaareja, soitto- ja tanssitutoriaaleja.

Neljättä kertaa järjestettävä Kansanmusiikin ja kansantanssin päivä kokoaa alan harrastajat ympäri Suomen soittamaan, tanssimaan ja tuulettamaan kansallispukujaan lauantaina 16. toukokuuta. Tällä kertaa päivää vietetään virtuaalisesti kotoa käsin.

Verkkoon avattu Livelava on uuden KamuKanta-sivuston ensimmäinen julkaistu osio. KamuKanta-sivustolle voi kirjautua kuka tahansa ja lisätä Livelavalle linkin omaan kansanmusiikki- tai kansantanssivideoon.

“Livelava syntyi alan ammattilaisten ja harrastajien toiveesta saada sivu, joka kokoaa yhteen kaikki verkkoon syntyneet upeat konsertit ja työpajat. Suuren digiloikan myötä videoiden käyttäminen kasvaa varmasti, niiden tekeminen on arkipäiväisempää ja jatkuu varmasti tulevaisuudessakin. Nyt meillä on paikka, jonne voimme ne koota ja löytää iloa yhdessä toistemme tekemisistä!”, kertoo sivuston syntytaustasta Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen (KEK) toiminnanjohtaja Sirpa Lahti.

Livelava on avautunut torstaina 14.5. ja kaikkien toivotaan lisäävän sinne kansanmusiikki- ja kansantanssivideoitaan lauantaihin 16.5. mennessä, jolloin voidaan keskittyä sisällöstä nauttimiseen, videoiden mukana soittamiseen ja uusien askelten oppimiseen olohuoneen omalla lavalla. Sivusto täydentyy ja videoita voi lisätä Livelavalle koko ajan myös takautuvasti. KamuKanta tulee korvaamaan alkukesän aikana jo pitkään toimineen kansanmusiikkikansantanssi.fi-portaalin.

Kansanmusiikin ja kansantanssin päivää koordinoi ja KamuKanta-sivustoa ylläpitää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK). Kansanmusiikin ja kansantanssin päivää vietetään vuosittain äitienpäivästä seuraavana lauantaina. KamuKanta-sivuston uudistusta on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Sivuston osoite: http://www.kamukanta.fi