Keskustelusarja tulevaisuuden suunnista Kansallisteatterissa

ILMOITTAJA: KANSALLISTEATTERI
24.1.2019

Elämme yhteiskunnallisen murroksen keskellä, joka koskettaa jokaisen elämää. Voimme puhua työn ja teknologian muutoksen lisäksi kokonaan uuteen aikaan siirtymisestä; aikaan, jossa vanhat toimintatavat eivät enää välttämättä tuota toivottuja ratkaisuja. Jotta murroksen keskellä säilyy inhimillinen kyky toimia, tarvitaan ihmiselämän ja ympäristön keskeisiin kysymyksiin tarttuvaa keskustelua.

Keskusteluissa kuullaan rohkeita asiantuntijapuheenvuoroja ja vahvoja väitteitä tulevaisuutemme suunnista. Jokainen katsoja saa uusia näkökulmia oman arkensa, arvojensa ja yhteisen tulevaisuutemme uudelleenarviointiin.

KUTSUMUKSENA JOUTILAISUUS? – Tulevaisuuden työn monet kasvot
Sunnuntaina 3.2.2019 klo 15-17.30

Kun työ muuttuu, mitä käy sen sosiaaliselle tai psykologiselle merkitykselle? Mihin identiteettimme kiinnittyy, miten suuntaamme kunnianhimomme ja mitä tapahtuu kutsumukselle? Mitä hyvää voi seurata siitä, jos työn tekeminen ei määritä tai hallitse inhimillistä elämää?

Puhujat: vanhempi asiantuntija Mikko Annala (Demos Helsinki), city dramaturg Tunde Adefioye (KVS Bryssel & teatteritaiteilija), kuraattori Hilkka-Liisa Iivanainen, presidentti Tarja Halonen, ruokatalouden tutkija Galina Kallio ja organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa

HYVÄ PAHA A.I. – Tekoäly ja inhimillisyys
Sunnuntaina 7.4. klo 15-17.30

Mitä tekoäly tarkoittaa ja millaiseen hyvään se pystyy? Miksi tuntuu tärkeältä vetää raja koneen ja inhimillisyyden välille? Mitä ovat asiat, joihin jatkossakin pystyy vain ihminen? Miten tekoäly vaikuttaa taiteen tekemiseen ja kokemiseen?

Keskustelusarjan konseptista, kuratoinnista ja sisällöntuotannosta vastaavat teatteritaiteilija ja kuraattori Hilkka-Liisa Iivanainen ja viestintäyrittäjä Anne Ventelä. Keskustelut toteutetaan yhteistyössä Suomen Kansallisteatterin, Demos Helsingin ja KAUTE-säätiön kanssa, ja niiden sisällöntuotantoa tukee Taiteen edistämiskeskus.

Seuraava näytös on inspiroiva keskustelusarja yhteiskunnan, tieteen ja taiteen muutoksista kiinnostuneille ihmisille. Yleisölle avoin keskustelusarja toteutetaan Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä – vapaa pääsy!

Keskustelusarja jatkuu syksyllä 2019.

https://kansallisteatteri.fi/esitys/seuraava-naytos-the-next-act/