Kiertoliike 2017 ilmoittautuminen on käynnissä!

ILMOITTAJA: TANSSIN TALO
7.9.2017

Kolmatta kertaa järjestettävä tanssin ammattilaistapahtuma Kiertoliike 2017 pidetään New Performance Turku Festivalin yhteydessä 6. – 7. lokakuuta. Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki osoitteessa kiertoliike.tanssintalo.fi.

Kiertoliike 2017 -tapahtuman aiheena on väliaikaisten yhteisöjen sietämätön keveys. Ohjelmassa on muun muassa Kissat pöydälle, PRKL! -väittelyklubi, performanssikävely, Maija Hirvasen esitysluento taiteesta ja rakkaudesta sekä tietenkin hyvät bileet!

Tapahtuman keynote-esiintyjinä ovat brittiläinen performanssitaiteilija Scottee, joka provosoi ja kääntää valta-asetelman ylösalaisin, sekä kaupunkikulttuurivaikuttaja Jaakko Blomberg.

Scotteen työt käsittelevät usein rotua, seksuaalisuutta, luokkaa, ikää ja sukupuolta luoden tiloja, jossa altavastaaja nousee etualalle, juhlituksi ja näkyväksi henkilöksi – sallien samalla epämukavien keskustelujen syntymisen. Hän on häirikkö, suurisuu ja huomionkipeä taiteilija, jonka teokset ovat hävyttömiä, tökeröitä ja jättävät usein katsojansa vähän vaivaantuneeksi.  Scotteen töitä on nähty muun muassa Tate Modernissa ja Royal Opera Housessa.

Vuoden kaupunkilaisena ja Helsinki Travel Awardilla palkittu tuottaja, aktivisti, taiteilija ja tutkija Jaakko Blomberg on puolestaan ollut mukana rakentamassa ja luomassa useita kaupunkitapahtumia, kuten Siivouspäivää ja Helsinki Sauna Daytä sekä Illallinen taivaan alla -tapahtumaa. Blomberg on ollut perustamassa myös vegaanista lippakioski Jänöä.

Kiertoliike 2017 -tapahtuman aikataulu on rakennettu niin, että aikaa on jätetty erityisesti keskustelulle, osallistumiselle ja kohtaamiselle. Virtuaalisuuden sijaan ollaan läsnä ja paikalla. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna New Performance Turku Festivalin yhteydessä, joten itse ohjelmakin on tällä kertaa tietoisesti muodoltaan performatiivinen.

Tapahtuman sisältötyöryhmässä ovat mukana New Performance Turku Festivalin taiteellinen johtaja Leena Kela, Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti, Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Piia Kulin, Tanssin talon ohjelmasuunnittelija Kaari Martin ja Läntisen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Sanna Meska.

Kiertoliikkeen järjestävät Tanssin talo, Läntinen tanssin aluekeskus ja New Performance Turku Festival yhteistyössä muiden tanssin aluekeskusten kanssa.

Kiertoliike on lunastanut paikkansa tanssin kentän foorumina, joka kokoaa toimijoita yhteen lajiin ja taustaan katsomatta jakamaan, kuulemaan ja keskustelemaan. Viime vuonna Jyväskylään kokoontui noin 150 tanssin alan ammattilaista.

Kiertoliikkeen tavoitteena on lisätä alan vuoropuhelua ja verkostoitumista Suomessa. Vuosittain eri puolilla Suomea kiertävän, paikallisten festivaalien yhteydessä järjestettävän foorumin teemat koostuvat alan ajankohtaisista kysymyksistä. Tapahtumaa on kehitetty aiempien vuosien palautteen pohjalta.

Liput 30 euroa / kaksi päivää. Tanssin ammattiin opiskelevat saavat ryhmäliput hintaan 10€/hlö (ryhmän koko väh. 5 opiskelijaa).

Tapahtuman Ekstraplus -ohjelmassa on tänä vuonna vierailu Saaren kartanoon, jossa on tarjolla aamiaista (maksuton) sunnuntaina 8.10.2017. Aamiaisen aikana toiminnanjohtaja Hanna Nurminen esittelee kartanon toimintaa. Vierailulle mahtuu 30 hlöä. Sitova ilmoittautuminen 22.9. mennessä osoitteeseen info@l-tanssi.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Saaren kartano on Koneen Säätiön ylläpitämä taiteilijaresidenssi, joka sijaitsee Mietoisissa noin puolen tunnin ajomatkan päässä Turusta.

Katso ohjelma www.kiertoliike.tanssintalo.fi

Lisätietoja:

Kaari Martin, Tanssin talo kaari.martin@tanssintalo.fi

Sanna Meska, Läntinen tanssin aluekeskus, sanna.meska@l-tanssi.fi