Kirjauutuuksia tanssin alalta

ILMOITTAJA: TAIDEYLIOPISTON TEATTERIKORKEAKOULU
15.5.2018

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu julkaisee kolme uutta teosta, jotka tarjoavat puheenvuoroja tanssista, itsetuntemuksesta, kehollisuudesta ja uuden oppimisesta.

Tanssitaiteilijat Raisa Vennamo ja Maija Karhunen ovat toimittaneet teoksen Ihminen liikkeessä – kirjoituksia Feldenkrais-menetelmän käytöstä, joka tarttuu moninaisiin kehollisen oppimisen kokemuksiin. Teos dokumentoi somaattisen työskentelyn sisältöä, tapahtumia ja mielekkyyksiä harjoittajilleen. Feldenkrais-menetelmää käsitellään niin tuntikokemuksina kuin myös Feldenkrais-ohjaajan, taiteilijan työn, terapian ja taideopetuksen näkökulmista.

Postmoderni tanssi Suomessa? -antologiassa 14 tanssitaitelijaa ja tanssin asiantuntijaa kertoo suhteestaan postmoderniin tanssiin ja valottaa omia polkujaan tanssitaiteen saralla. Antologia antaa lukijalle käsityksen tanssitaiteilijan työn monipuolisuudesta sekä tietoa tanssitaiteen sisältämästä ajattelusta. Teoksen ovat toimittaneet Liisa Pentti ja Niko Hallikainen.

Ari Tenhulan ja Anne Makkosen toimittama tanssijantaiteen maisteriohjelman opinnäyteantologia: Tarjoumia ja toimijuutta – kirjoituksia tanssijantyöstä perehdyttää tämän päivän tanssijantyön monimaisuuteen antaen äänen Teatterikorkeakoulusta (2008-2017) valmistuneille tanssitaiteilijoille. Teos kyseenalaistaa totuttuja taiteen tekemisen käytäntöjä ja artikuloi uutta historiallisesti muodostuneiden hierarkioiden, käytänteiden, arvostusten, jälkien ja kaikujen säestämänä.

Vilkasta tanssin alan kirjakevättä juhlitaan perjantaina 18.5.2018, klo 16.00 Teatterikorkeakoulun kirjastopihalla (Haapaniemenkatu 6, katutaso).
Lämpimästi tervetuloa julkaisutilaisuuteen ja keskustelemaan tanssin uutuusteoksista!

https://www.uniarts.fi/uutishuone/kirjauutuuksia-tanssin-alalta