Koneen Säätiön apurahahaku 1.-15.9. ja Lauttasaaren kartanon residenssihaku

ILMOITTAJA: KONEEN SÄÄTIÖ
18.6.2019

Koneen Säätiön apurahahaku järjestetään pian kesälomakauden jälkeen, 1.–15. syyskuuta. Tieteen ja taiteen apurahojen lisäksi haettavana ovat Lauttasaaren kartanon residenssipaikat suomalaisille tieteen ja taiteen toimijoille, jotka haluavat kutsua kansainvälisen ammattilaisen työskentelemään kanssaan Suomessa. Jo säätiön piirissä olevat apurahansaajat voivat hakea erillishaussa lisärahoitusta ympäristövastuullisia kohtaamisia varten.

Järjestämme elokuussa kaksi hakuinfotilaisuutta, joissa kerrotaan hausta, annetaan vinkkejä oman idean kehittelyyn, työryhmän kokoamiseen ja hakemuksen tekemiseen. Lisäksi järjestämme apurahahaun avoimet ovet eli tilaisuuden, jolloin annamme ilman ajanvarausta neuvontaa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Apurahainfot ovat keskiviikkona 21.8. kello 9–11 (suomeksi) ja kello 15–17 (englanniksi).
Apurahahaun avoimet ovet ovat keskiviikkona 11.9. klo 14–17.
Tilaisuudet järjestetään Lauttasaaren kartanossa (Otavantie 10, Helsinki). Rakennukseen on esteetön sisäänkäynti Kauppaneuvoksentien puolelta. Infoissa on tilaa noin 70 ensimmäiselle tulijalle, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Infoja voi myös seurata suorana Koneen Säätiön sivulla Facebookissa.

Elokuussa voit varata apurahaneuvonnasta oman 20-minuuttisen keskusteluaikasi johtaja Anna Talasniemeltä (taiteen ja kulttuurin apurahat), tiedejohtaja Kalle Korhoselta (tieteen apurahat) ja projektikoordinaattori Maija Karasvaaralta (apurahan hakemiseen yleisesti liittyvät kysymykset).

Ilmoitamme neuvonnan varauskalenterin avautumisesta verkkosivustollamme ja some-kanavissamme heti elokuun alussa.

Lauttasaaren kartanon residenssi mahdollistaa kansainvälisen yhteistyön suomalaisille tieteen ja taiteen toimijoille

Lauttasaaren kartanon residenssipaikkaa voivat hakea vieraidensa käyttöön suomalaiset taiteen ja tieteen toimijat, jotka haluavat kutsua Suomeen yhteistyöprojektia varten ulkomaisen taiteen tai tieteen asiantuntijan. Residenssipaikkaan kuuluvat asunto Lauttasaaren kartanon pihapiiriin kuuluvassa Punaisessa huvilassa ja työskentelyapuraha, tarpeen mukaan apuraha kutsuvalle taholle vierailun muiden kulujen kattamiseksi ja tarpeen mukaan työskentelytila.

Residenssiin voi hakea 1–4 kuukaudeksi huhtikuusta 2020 huhtikuulle 2021. Hakemuksessa pyydetään esittämään toive residenssin pituudesta ja ajankohdasta.

Erillishaku ympäristövastuullisille kohtaamisille

Syksyn haun yhteydessä järjestetään säätiön jo tukemille apurahansaajille ja hankkeille sekä vuonna 2020 Saaren kartanon residenssiin saapuville taiteilijoille tarkoitettu ympäristövastuulliseen kohtaamiseen kannustava erillishaku.

Taiteeseen ja tieteeseen liittyvä matkustaminen on iso ilmastopäästöjen aiheuttaja. Koneen Säätiö on kompensoinut kohtaamisista koituvia päästöjä perustamalla Kullan luonnonsuojelualueen, mutta erillishaku järjestetään, koska päästöjen välttäminen on vielä tärkeämpää kuin niiden kompensoiminen.

Haussa voi hakea rahoitusta lentomatkustamista kestävämpään matkustamiseen, joka on usein lentämistä kalliimpaa, tai virtuaalikonferenssien ja -kokousten järjestämiseen. Matkan, konferenssin tai muun vastaavan toiminnan aikana säätiön rahoituskauden tulee olla vielä käynnissä.

Lisätietoja:

Koneen Säätiön verkkosivut: ohjeita apurahanhakijalle
koneensaatio@koneensaatio.fi, (09) 260 0617 (ma–to 11–15)

Huomaathan, että toimistomme on suljettu 1.–31.7.2019.