Koneen säätiön keskustelu: Miksi residenssiin? Helsingissä 22.11.

ILMOITTAJA: KONEEN SÄÄTIÖ
1.11.2018

AAMIAIS-KAIVO: MIKSI RESIDENSSIIN?

Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon residenssi Mynämäellä on viettänyt tänä vuonna kymmenvuotisjuhlavuottaan. Ensi vuonna toimintansa aloittaa myös uusi, yhteisötoimijoiden kutsumille vieraille tarkoitettu Lauttasaaren kartanon miniresidenssi Helsingissä.

Mitä residenssi voi tehdä tekijyydelle? Mitä sellaista se voi tuoda työhön, mitä ei voi omalla työhuoneella saavuttaa? Eli miksi lähteä residenssiin?

Kutsumme mukaan Aamiais-Kaivolle torstaina 22.11. klo 9–10.30 Lauttasaaren kartanoon pohtimaan residenssityöskentelyn merkitystä taiteelliselle ja tutkimustyölle sekä yleisemmin residenssien toimintamalleja ja rooleja taiteen ja tutkimuksen kansainvälisissä ekosysteemeissä.

Keskustelua alustavat Saaren kartanon alumnit säveltäjä, musiikkikirjoittaja ja väitöskirjatutkija Jarkko Hartikainen sekä kirjallisuudentutkija, tutkijatohtori Maria Laakso. Millä tavoilla residenssijakso Saaressa oli heille merkityksellinen? Keskustelua moderoi nykytaiteen kuraattori ja tutkija Taru Elfving.

Aamiais-Kaivo on säätiön sarja keskusteluja aamiaisen lomassa. Kaikki osallistujat ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluun, ja tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus verkostoitumiseen. 40 ensimmäiselle osallistujalle on varattu vegaaninen aamiaistarjoilu.

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://koneensaatio.fi/tapahtuma/aamiais-kaivo-saaren-kartanon-residenssi-10-vuotta/