Koreografi Alpo Aaltokoski kertoo, miten elämässä selviää, kolme kertaa kolme kysymystä -keskustelusarjassa

ILMOITTAJA: ALPO AALTOKOSKI COMPANY
28.8.2020

Koreografi Alpo Aaltokoski käsittelee uutuusteoksessaan luopumisen teemaa. Ennen ensi-iltaa taiteilija sanoittaa ajatuksiaan someyleisön edessä Facebook Live -lähetyksissä. Kolme kertaa kolme kysymystä on syyskuinen keskustelusarja elämästä ja kuolemasta, huumoria unohtamatta.

Aaltokosken uuden, kuoleman ja luopumisen teemaa käsittelevän kuusiosaisen teossarjan aloittaa lokakuussa Suljetut ovet. Teosesittelyssä lainataan espanjalaista kirjoittajaa Albert Espinosaa:”Menetykset ovat hyviä kokemuksia. Jos totut ymmärtämään niitä, oivallat lopulta, ettei menetyksiä sellaisenaan ole olemassakaan. Jokaisesta menetyksestä saa jotakin.”

Tanssitaiteilijat keskittyvät yleensä luovaan työhönsä ja jättäytyvät kernaasti sivuun yhteiskunnallisista debateista. Koreografi Aaltokoski on poikkeus. Hän on toiminut aktiivisena kulttuurialan vaikuttajana koko uransa ajan. Aaltokoski on kunnostautunut esimerkiksi Tanssin Talo -hankkeessa, viimeisimpänä tempauksenaan kulttuurialan toimijoiden adressin kokoaminen ja organisaation nimen palauttaminen jo julkistetusta Form-muodosta takaisin Tanssin Taloksi.

Nyt on kuitenkin aika jättää politiikka ja keskittyä hetkeksi sydämen asioihin. Kolmena syyskuisena keskiviikkoiltana suomalaisen taidetanssin grand old man ja Latinalaisessa Amerikassa nykytanssinrocktähdeksikin tituleerattu Aaltokoski vastaa kysymyksiin luopumisesta, luovuudesta ja ihmisyydestä. Haastattelijana toimii kirjoittaja ja yrittäjä Helmi Saksala.

Mistä tietää, mikä idea kantaa? Mitä rakkaus on tanssissa? Milloin sinua on hävettänyt? Ketä ihailet? Mitä pelkäät? Yleisökin pääsee lähettämäänomia kysymyksiään ennakkoon.

Alpo Aaltokosken (s. 1958) tanssitaival alkoi jenkan ja valssin merkeissä hänen kotiseudullaan Pyhäjärvellä. Sittemmin Aaltokosken teoksia on esitetty lähes 30 maassa ympäri maailman – vaikka taiteilija itse ei puhu muita kieliä kuin suomea ja sitäkin pohjanmaalaisittain. 

Mitä haluaisit kysyä Alpolta?

Lähetä kysymyksesi sähköpostitse Helmi Saksalalle: helmi@helmisaksala.com tiistaihin 1.9. mennessä.

Kolme kertaa kolme kysymystä -Facebook Live -keskustelut: 9., 16. ja 23.9.2020 klo 17.00–17.30

Katsoesittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=pskTRebJLcI&t=4s

Aaltokoski Company Facebookissa:
https://www.facebook.com/aaltokoskicompany