Koreografinen kuvakilpailu 13-19 vuotiaille auki 31.8. asti!

ILMOITTAJA: THIS GOOD COMPANY
17.8.2020

k A k S i  on koreografinen valokuvakilpailu 13-19-vuotiaille nuorille.
Kilpailuun osallistutaan kahden valokuvan muodostamalla kuvaparilla.

Kilpailun tarkoitus on innostaa nuoria näkemään maailmaa koreografisen linssin läpi sekä kohtaamaan ihmisiä liikkeen merkeissä. Kilpailun ohjeistus on tehty pedagogisella otteella ja tanssinopettajat voivat vapaasti käyttää sitä opetussisältönä kehittämään nuoren koreografista ajattelua.

Vuonna 2020 kilpailun teemat liittyvät etäisyyteen, läheisyyteen ja läsnäoloon.  Mitä nämä teemat merkitsevät meille tällä hetkellä koronakevään jälkeen? Mitä kaksi kuvaa voivat yhtenä koreografisena kokonaisuutena kertoa?

Osallistua voi joko yksin tai 2-3 henkilön työryhmänä. Nuorten tehtävänä on suunnitella kuvaukset ja ottaa kuvat, mutta itse kuvissa olevien tulee olla täysi-ikäisiä henkilöitä. He voivat olla esimerkiksi perheenjäseniä, sukulaisia, naapureita tai muita tuttuja.

Kuvissa ei arvioida kuvattavan tanssiteknisiä taitoja, vaan keskitytään otosten taiteelliseen otteeseen ja näkemykseen. Arviointi ei myöskään keskity kuvan tekniseen laatuun: kuvien ei oleteta olevan ammattilaisvälineillä toteutettu, vaan ne voi ottaa esimerkiksi puhelimen kameralla.

Hankkeen toteuttaa helsinkiläinen tanssitaiteilijoiden yhteisö This Good Company (Tanssi ja Liike ry).

Kunkin sarjan voittajat ja toiseksi tulleet palkitaan rahapalkinnoin. Lisäksi kaikki finalistit saavat henkilökohtaisen, kannustavan videopalautteen raadilta.

Kilpailuun voi osallistua 31.8.2020 asti.

Raadin valitsemat finalistit julkaistaan 19.9.2020 ja voittajat syyskuun loppuun mennessä.

Kilpailun säännöt ja ohjeet osallistumiseen: https://thisgoodcompany.weebly.com/kaksi–koreografinen-kuvakilpailu.html

Järjestäjät ottavat mielellään vastaan kysymyksiä sähköpostilla osoitteeseenthisgoodcompany@gmail.com 

Kilpailun toteuttamista on tukenut Helsingin kaupunki.